Skip to main content

YΠΕΘΑ: Το επίδομα παραμεθορίου θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά

Η άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου ξεκίνησε εκ νέου και ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε ο Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση το ΥΠΕΘΑ.

Απάντηση στον υπεύθυνο του Τομέα 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, μετά την επίθεση, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον δημοσιογράφου του στρατιωτικού ρεπορτάζ έδωσε με ανακοίνωσή το ΥΠΕΘΑ.

Πιο αναλυτικά, ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε αναφορικά με άρθρο το οποίο αναφερόταν στη μη καταβολή του «επιδόματος παραμεθορίου» παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού. Το ΥΠΕΘΑ ξεκαθάρισε πως το επίδομα παραμεθορίου «θα συνεχίσει να καταβάλλεται έστω και με μια μικρή καθυστέρηση λόγω της ρευστότητας».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Το επίδομα παραμεθορίου, το οποίο σταμάτησε να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, επανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η άμεση χορήγηση των προβλεπομένων ημερών εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο ήταν η πρώτη εντολή που έδωσε ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις 29 Ιανουαρίου 2015.

Με την απόφασή του ξεκίνησε εκ νέου και χωρίς καμία καθυστέρηση η χορήγηση ημερών εκτός έδρας στους υπηρετούντες στην παραμεθόριο που είχε σταματήσει επί δύο έτη να χορηγεί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, της οποίας ήταν μέλος ο κ. Α. Δαβάκης. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει και θα συνεχίσει να καταβάλλει τα εκτός έδρας σε όσους υπηρετούν στην παραμεθόριο, έστω και με μικρή καθυστέρηση λόγω της ρευστότητας. Ήδη υπογράφεται η καταβολή του για ακόμα δύο μήνες».