Skip to main content

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν το Σάββατο πολλές νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν το Σάββατα οι νομοί Αθηνών, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς τοποθεσίες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχικής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ. ά.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων μέχρι και τη Δευτέρα.