Skip to main content

Ζαχαριάδης:Δεν δυσκολεύει την κυβέρνηση η μαζικότητα του συλλαλητηρίου

Προφανώς η μη χρήση του όρου «Μακεδονία», δεν «περπατάει» στη διεθνή κοινότητα, ανέφερε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε δυσκολεύει, ούτε διευκολύνει την κυβέρνηση η μαζικότητα του συλλαλητηρίου, δήλωσε στον ρ/σ, FOCUS 103,6 ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να κινηθεί με εθνική υπευθυνότητα, ακούγοντας όλες τις φωνές στη χώρα και αυτές που διαφωνούν, με στόχο μία σύνθετη ονομασία αμοιβαία αποδεκτή, να υπάρξουν ρήτρες προστασίας από τον αλυτρωτισμό ή άλλες διεκδικήσεις, ώστε να πάμε σε μία βαλκανική συνανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι. Χρειάζεται να προχωρήσουμε τον διάλογο για να λύσουμε το Σκοπιανό, που μας ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση για τη χώρα μας.

Μετά από 25 χρόνια προσωρινής ονομασίας ΠΓΔΜ, 140 χώρες παγκοσμίως έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη γείτονα ως Μακεδονία. Αυτό είναι αρνητικό, είναι λάθος και δεν πρέπει να πάμε σε μία τέτοια de facto αναγνώριση».

Κληθείς να σχολιάσει το μήνυμα του συλλαλητηρίου, που ήταν να μη γίνει καμία χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε:

«Προφανώς η μη χρήση του όρου Μακεδονία, δεν "περπατάει" στη διεθνή κοινότητα. Μάλιστα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση, 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει. [...] Δεν βιαζόμαστε να κλείσουμε το θέμα, αλλά 25 χρόνια δεν το λες και βιασύνη. Δεν ξέρω πότε θα ανοίξει και πάλι "παράθυρο" για λύση του Σκοπιανού».

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το συλλαλητήριο, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε:

«Προβλήθηκαν διάφορες εικόνες χθες από τα media και τα social media στο συλλαλητήριο και διάφορες γραφικότητες που μπορεί να είναι σε μεγάλη απόσταση από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων και ηγεμόνευσαν. Εμείς δεν είπαμε ότι όλοι όσοι πήγαν ή έχουν άλλη άποψη από εμάς, είναι χρυσαυγίτες.
[...]
Αν με ρωτάτε αν πρέπει να πάμε σε εκλογές για το Σκοπιανό, θεωρώ ότι είναι υπερβολικό αυτό το θέμα και πρέπει να το προσαρμόσουμε στις διαστάσεις που του αντιστοιχούν».
Ερωτηθείς τέλος, αν ο ίδιος θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι δεν θα πάει, γιατί δεν έχει αυτήν την άποψη.