Skip to main content

Ζέρβας για Πλ. Ελευθερίας: Ο Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε άλλο, μόνο προσφεύγει

Πώς σχολίασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας την πρόθεση του Γιάννη Μπουτάρη να προσφύγει για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος σε δηλώσεις του στη Voria.gr είχε εκφράσει την πρόθεσή του να προσφύγει για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Ζέρβας απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν κάνει και τίποτα άλλο ο πρώην δήμαρχος, μόνο προσφεύγει».

Διαβάστε - Μπουτάρης στη Voria.gr: Θα κάνουμε προσφυγή για το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

Ο κ. Ζέρβας επανέλαβε πως ο προγραμματισμός της διοίκησης του δήμου στηρίζεται στο τρίπτυχο «διερεύνηση της δυνατότητας για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ – σεβασμός στα αρχαία – διαμόρφωση της πλατείας ως πάρκου μνήμης».

«Θα κάνουμε προσπάθεια να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και ισόγειο πάρκο μνήμης. Το πρώτο στάδιο ήταν να φύγει ο εργολάβος, κηρύχθηκε έκπτωτος. Το επόμενο στάδιο είναι να ολοκληρωθεί η αρχαιολογική ανασκαφή. Έχει υπογραφεί και το μνημόνιο με το υπουργείο Πολιτισμού, για να μας πουν τι αξίας είναι αυτά που θα βρεθούν. Αφού καταλήξουμε με τα αρχαία, θα βγάλουμε τις λαμαρίνες για να δούμε μήπως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για πάρκινγκ μέχρι να έχουμε την οικονομοτεχνική εικόνα για το αν η ανάπλαση μπορεί να γίνει με ΣΔΙΤ και με υπόγειο πάρκινγκ. Εάν δεν βγαίνει, θα πάμε σε δημοπράτηση μόνο για το πάρκο μνήμης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης – Ζέρβας: Τι θα κάνουμε με την πλατεία Ελευθερίας – Τα επόμενα βήματα

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της διοίκησης να γίνει πάρκινγκ, σημείωσε ότι προφανώς αυτό θα γίνει σε συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη. «Θα ρωτήσουμε και την Αποκεντρωμένη και την αρχαιολογική υπηρεσία, εάν μπορεί να αξιοποιήσουμε τον χώρο ως πάρκινγκ για ένα χρονικό διάστημα».

Ο κ. Ζέρβας εκτίμησε ότι μέσα στο 2021 θα γίνει γνωστό ποια θα είναι η προοπτική για το έργο και εάν υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον, σημειώνοντας ότι ήδη γίνονται προκαταρκτικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο του ΣΔΙΤ.

Κληθείς να σχολιάσει εάν χάθηκε το ποσό 1,4 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η διοίκηση πηγαίνει αρχικά να κάνει υπόγειο πάρκινγκ με πάρκο μνήμης μέσω ΣΔΙΤ. «Εάν αυτό δεν προκύψει, θα δούμε στη συνέχεια εάν θα αξιοποιήσουμε το Πράσινο Ταμείο, πόρους της ΕΤΕπ ή από το νέο ΕΣΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.