Skip to main content

Ζέρβας: Ο Κώστας Εγγλέζος μεγάλωσε σαν σωματείο τον ΠΑΟΚ

Ο Κ. Ζέρβας εξέφρασε τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του κ. Εγγλέζου και εξήρε τις δράσεις του και την προσφορά του για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ

Στον αιφνίδιο θάνατο του πρώην αντιδημάρχου της Θεσσαλονίκης και γνωστού παράγοντας του ΠΑΟΚ, Κώστα Εγγλέζου, αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του κ. Εγγλέζου και εξήρε τις δράσεις του και την προσφορά του για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον ξαφνικό θάνατο του Κώστα Εγγλέζου: Πρωί μόλις ξύπνησα συγκλονίστηκα βλέποντας τη συγκινητική ανάρτηση του γιου του για την  τεράστια απώλεια, ήταν κάτι αναπάντεχο. Εγώ πήρα τη σκυτάλη από τον Κώστα τον Εγγλέζο στον ΠΑΟΚ κι εκείνος την είχε πάρει από τον πατέρα μου, με τον οποίο ήταν γείτονες στη Αχειροποίητο. Μου το έλεγε με νοσταλγία και αγάπη. Εγώ βρέθηκα ως παράγοντας του ΠΑΟΚ στη δεκαετία του 90, ήμουν μαζί του στους τελικούς Γενεύης και Τεργέστης, ένας άνθρωπος που ασχολούνταν με τα κοινά και ένας εξαιρετικός επιστήμονας. Καθημερινά τον έβλεπα και σχολιάζαμε όσα συμβαίνουν στον δήμο και στον ΠΑΟΚ.

Για τα πολύ καλά λόγια που έλεγαν όλοι για τον Εγγλέζο: Ήταν ένας άνθρωπος από οικογένεια της πόλης, υπηρέτησε την πόλη, βρισκόταν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από μικρός, λαμπρός επιστήμονας που ασκούσε το επάγγελμα του. Ήταν ένα πρότυπο για εμένα και για πολλούς, αφήνει πίσω του μία εξαιρετική υστεροφημία. Είμαι συγκινημένος, κλείνει ένας κύκλος με τον Κώστα τον Εγγλέζο, ανήκει στους ανθρώπους που βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να γίνει μεγάλο σωματείο. Ελπίζω ο σπόρος που έριξε θα καρποφορήσει και θα προχωρήσει.

Για τη συγκινητική ανάρτηση του γιου του που επέλεξε να πει ότι τον χαρακτηρίζει ότι είναι πατέρας του και ΠΑΟΚ: Έτσι θέλει να τον θυμάται ο Πέτρος, το σημαντικότερο είναι ότι όλοι στην πόλη τον θυμόμαστε για τις πάρα πολλές ιδιότητες του. Είναι ό,τι σημαντικό στον πόνο που νιώθουμε όλοι ότι έφυγε ένας άνθρωπος που άφησε πίσω του σημαντικό έργο, ένας άνθρωπος που άφησε πίσω του ωραίες στιγμές να τον θυμόμαστε.

Για το αν γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του και τι συνέβη: Δεν ξέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. Δεν είναι της ώρας, εμένα μου φαίνεται περίεργο ότι θα περάσω από στέκια που τον έβρισκα και μιλούσαμε και δε θα μπορούμε πλέον να μιλήσουμε, να σχολιάσουμε. Θα μείνει στην ιστορία στους ανθρώπους που γεύτηκαν χαρές και έδωσαν προστιθέμενη αξία για όσα απολαμβάνουμε.