Skip to main content

Ζέρβας: Ο Μπουτάρης βαριέται - Σε πλήρη αποδρομή η διοίκηση

Ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για «ληξιαρχική πράξη θανάτου της «Πρωτοβουλίας» την οποία υπέγραψε ο δήμαρχος».

Στην κατάσταση που επικρατεί στην «Πρωτοβουλίας» αναφέρθηκε, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μια μέρα μετά τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, όπου συζητήθηκε η στάση του δημοτικού συμβούλου.

Ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «ληξιαρχική πράξη θανάτου της «Πρωτοβουλίας» την οποία υπέγραψε ο δήμαρχος».

«Γνώρισα έναν φιλελεύθερο κι ανοιχτό Γιάννη Μπουτάρη που, εδώ και λίγα χρόνια, έχει εγκλωβιστεί σε κάποιους ανθρώπους. Δεν είναι ο Γιάννης Μπουτάρης που γνώρισα ούτε κι εγώ αλλά ούτε και η πόλη», τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Στέφανο Διαμαντόπουλο και το «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Στις δημοτικές ομάδες, που είναι ένα σώμα 50 αιρετών, μετέχουν κατά κανόνα 20 άτομα» σημείωσε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Από τους αντιδημάρχους δε, μετέχουν μόνο οι μισοί». «Άλλωστε η Πρωτοβουλία δεν έχει συνεδριάσει από τον Απρίλιο του 2016», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, ο δήμαρχος και μαζί και οι στενοί του συνεργάτες βαριούνται να ασχοληθούν με τα θέματα του δήμου ενώ η διοίκηση βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή.

«Μπήκα σε μία παράταξη που πρόσθετε και πολλαπλασίαζε και τώρα είμαστε σε μία διαδικασία που αφαιρεί και διαιρεί».

Στην «ατζέντα διαφωνίας» του κ. Ζέρβα με τη διοικούσα παράταξη βρίσκονται τραπεζοκαθίσματα, υπόγειοι κάδοι, ελεύθερος χώρος, κυκλοφοριακό και ελεγχόμενη στάθμευση ενώ ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα χρηστής διοίκησης.

Μάλιστα, ερωτηθείς για τον «διάδοχο» του κ. Μπουτάρη, τόνισε ότι «κανείς δε μπορεί να διαδεχθεί τον άλλον ως copy paste» ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τη δήλωση περί «Μακεδονίας» του δημάρχου στον Τύπο της γειτονικής χώρας ασκώντας κριτική στην απόφαση του να εμπλακεί σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Αδιευκρίνιστο παρέμεινε το ερώτημα για το πολιτικό μέλλον του κ. Ζέρβα καθώς, όπως σημείωσε, οι αποφάσεις πολλές φορές λαμβάνονται ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες.

Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους «αντάρτες» της «Πρωτοβουλίας», Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη, αλλά αποκλειστικά για θέματα που αφορούν την πόλη.

«Μιλάω με όλο τον κόσμο. Με τον Κουράκη και τον Αβραμόπουλο συζητάμε στη βάση των προβλημάτων της πόλης» σημείωσε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Το ζήτημα δεν είναι τι σχήμα θα προκύψει την επόμενη ημέρα. Η πόλη, όμως, θα πρέπει να έχει μία διέξοδο και σ’ αυτό καλούνται να βοηθήσουν όλοι».