Skip to main content

Διαγραφή Τσαβλή από την ομάδα Ζέρβα-«Θέμα πολιτικό και όχι προσωπικών σχέσεων»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην αρχική του τοποθέτηση έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και ζήτησε εκ νέου από τον κ. Τσαβλή να παραιτηθεί

Η διαγραφή του Δρόσου Τσαβλή από τη διοικούσα παράταξη αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που συγκάλεσε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για τους εμβολιασμούς εκτός σειράς.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά την άρνηση του κ. Τσαβλή να παραιτηθεί από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ζέρβας ζήτησε εκ νέου την παραίτηση από τον κ. Τσαβλή, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, με τον δεύτερο να αρνείται να το πράξει για άλλη μια φορά.

Ο κ. Ζέρβας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έκανε λόγο για μια οδυνηρή διαδικασία και όπως σημείωσε το θέμα είναι πολιτικό και ζήτημα αρχής.

Μάλιστα, ο δήμαρχος φέρεται να είπε στον κ. Τσαβλή πως «θα μπορούσε αντί να καλέσει συγγενικά του πρόσωπα να εμβολιαστούν, να ζητούσε να πάνε στο ίδρυμα για εμβολιασμό είτε τους εργαζόμενους στη βάρδια της Καθαριότητας είτε της δημοτικής αστυνομίας.

Τελικά μετά από ψηφοφορία αποφασίστηκε να διαγραφεί ο κ. Τσαβλής.

«Και η Ακριτιδού και ο Τσαβλής είναι φίλοι μου αλλά το θέμα είναι πολιτικό και όχι ζήτημα προσωπικών σχέσεων», είπε ο δήμαρχος στο τέλος της συνεδρίασης. Έστειλε μήνυμα στην ομάδα του για πολλή δουλειά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα πορευτούμε όλοι μαζί μας περιμένει πολλή δουλειά».

Στη δημοτική ομάδα συμμετέχουν οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με την παράταξη Ζέρβα και οι τρεις επικεφαλής παρατάξεων που συμπορεύτηκαν μαζί του πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών αλλά και μετά από αυτές, δηλαδή οι νυν αντιδήμαρχοι Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Κυριζίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι υποχρεωτικά κάποιος από τη διοικούσα τον δήμο παράταξη.