Skip to main content

«Ζεστάθηκαν» οι σχέσεις Βαγγέλη Μεϊμαράκη - Ανδρέα Παπαμιμίκου

Τι είπαν σε τετ α τετ συνάντηση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος στο πλαίσιο της εκδήλωσης στη μνήμη του Νίκου Βακάλη.

Έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις βαριές σκιές του προηγούμενου έτους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Η σύγκρουση στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που ήταν εκρηκτική, φαίνεται πως δεν ήταν παρά μια παρένθεση σε μια σχέση αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης.

Νομοτελειακά οι καλές σχέσεις θα επανέρχονταν. Στην εκδήλωση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στη μνήμη του Νίκου Βακάλη, τόσο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που μίλησε πρώτος, όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ως κεντρικός ομιλητής μόνο καλά λόγια είχαν να πουν ο ένας για τον άλλο.

Το γεγονός και μόνο ότι κανείς εκ των δυο δε φοβήθηκε να αναφερθεί στο επεισόδιο των εσωκομματικών αποδεικνύει ότι άφησαν πίσω τους κάθε παρεξήγηση. Πριν την εκδήλωση άλλωστε υπήρξε τετ α τετ συνάντηση μεταξύ τους, με αυτήκοους μάρτυρες να λένε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Παπαμιμίκος ήταν το εξιλαστήριο θύμα εκείνης της περιόδου έντασης και πως στην πραγματικότητα οι φταίχτες ήταν άλλοι.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι ο πρώτος που το λέει πάντως αυτό. Προηγήθηκαν κι άλλοι, σε «γαλάζια» πηγαδάκια, που σημειώνουν με νόημα πως στον Παπαμιμίκο χρεώθηκαν περισσότερα από όσα του αναλογούσαν και πως βρήκαν την ευκαιρία να τον... φάνε όσοι εξ αρχής δεν είχαν δει με καλό μάτι το γεγονός ότι είχε αναδειχθεί σε γραμματέα του κόμματος, με μεγάλη μάλιστα επιρροή στη νεολαία...

Έτσι, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, βρέθηκε μια αφορμή για να προκληθεί ένταση στην περίοδο των εσωκομματικών εκλογών (σ.σ. η αφορμή ήταν η εταιρεία που επιλέχτηκε να αναλάβει τα τεχνικά θέματα διεξαγωγής των εκλογών), η οποία «έσκασε» πάνω στον γραμματέα του κόμματος.

Οι καλές σχέσεις Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκου, όπως και το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ τους, αποδείχτηκαν και στο τραπέζι που ακολούθησε την εκδήλωση για τη μνήμη του Νίκου Βακάλη. Εκεί, παρουσία και του Απόστολου Τζιτζικώστα, οι δυο άνδρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα στο... όρθιο και σε πολύ καλό κλίμα, όπως φάνηκε.

Νωρίτερα, ο κ. Παπαμιμίκος ερωτηθείς αν σκέφτεται επιστροφή στην πολιτική σκηνή, το αρνήθηκε, λέγοντας ότι έχει αφιερώσει την ενέργειά του στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και τη δικηγορική εταιρεία που διατηρεί με γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.