Skip to main content

Ζεσταίνονται επιτέλους τα ΤΕΙ στη Σίνδο μετά από τέσσερα χρόνια

Οι φοιτητές προσέρχονται στις κρύες αίθουσες φορώντας μπουφάν, κασκόλ, γάντια και σκουφιά - Προς λύση οδεύει το πρόβλημα με το πετρέλαιο

Προς τη λύση του οδεύει επιτέλους το μακροχρόνιο πρόβλημα της θέρμανσης που αντιμετώπιζε το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια κατά τα οποία φοιτητές και καθηγητές ήταν αναγκασμένοι να παρακολουθούν διαλέξεις σε αίθουσες και εργαστήρια χωρίς θέρμανση, το ΑΤΕΙ παρέλαβε προ ολίγων ημερών το πολυπόθητο πετρέλαιο που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του.

«Για πρώτη φορά έγινε η απεμπλοκή του διαγωνισμού, ο οποίος ήταν ευθύνη της Περιφέρειας, για την προμήθεια του πετρελαίου» δήλωσε στη Voria.gr o αντιπρόεδρος του ΤΕΙ, Παναγιώτης Τζιώνας, συμπληρώνοντας ότι το εκπαιδευτικό ίδρυμα είχε απευθυνθεί μέχρι και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το θέμα της ολοκλήρωσης των διαγωνιστικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πετρέλαιο έχει έρθει και πλέον συντηρητές ελέγχουν τους καυστήρες και διορθώνουν τις σωληνώσεις που έχουν υποστεί φθορές μετά από τα χρόνια αχρηστίας ώστε σύντομα να μπορούν να ζεσταθούν όλες οι αίθουσες.

Προβλήματα λόγω ψύχους

Το πρόβλημα στο ΤΕΙ έχει διογκωθεί ειδικά έπειτα από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιανουαρίου.

Οι φοιτητές προσέρχονται στις κρύες αίθουσες και τα εργαστήρια φορώντας μπουφάν, κασκόλ, γάντια και σκουφιά, ενώ τα κλιματιστικά που είχαν τοποθετηθεί στις αίθουσες για την υποτυπώδη θέρμανση του κτηρίου δεν μπορούν να ζεστάνουν τους μεγάλους χώρους με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι συχνά υπό του μηδενός.

Σύμφωνα με φοιτητές μάλιστα, ακόμα και τα air condition σε κάποιες αίθουσες δεν λειτουργούσαν λόγω του ψύχους.

«Αισθανόμαστε πως η θερμοκρασία μέσα στις αίθουσες είναι κάτω από το μηδέν. Μετά τις διακοπές των γιορτών, δεν λειτουργούν πλέον ούτε τα κλιματιστικά. Ακόμα και η καθηγήτρια μια ημέρα με το ζόρι μπορούσε να γράψει λόγω του κρύου» ανέφερε στη Voria.gr η τριτοετής φοιτήτρια της Σχολής Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Αγάπη Μπαϊμπούτη.

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε φορά που φοιτητές εξέφραζαν τα παράπονα τους σε καθηγητές, οι τελευταίοι τους παρότρυναν να κάνουν υπομονή.

«Εμείς ήμασταν οι παραλήπτες όλων των παραπόνων. Οι φοιτητές έχουν δίκιο» παραδέχεται ο κ. Τζιώνας, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.