Skip to main content

Ζευγάρι επιτηδείων εξαπατούσε Έλληνες τουρίστες

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μια 39χρονη και ο 57χρονος σύζυγός της, οι οποίοι κατηγορούνται πως σε διάστημα ενός έτους, κατάφεραν να αρπάξουν περισσότερα από 315.000 ευρώ, εξαπατώντας ανυποψίαστου
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν μια 39χρονη και ο 57χρονος σύζυγός της, οι οποίοι κατηγορούνται πως σε διάστημα ενός έτους, κατάφεραν να αρπάξουν περισσότερα από 315.000 ευρώ, εξαπατώντας ανυποψίαστους τουρίστες τάζοντας ονειρικές διακοπές στα θύματά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το ζευγάρι από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Αύγουστο του 2009, χωρίς να συνεργάζεται με κάποιο τουριστικό πρακτορείο, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, πουλώντας τους πακέτα διακοπών, έναντι χρηματικών ποσών που κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του 57χρονου συζύγου της.

Οι παθόντες που εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής δήλωσαν στην αστυνομία ότι αντιλαμβάνονταν πως είχαν πέσει θύματα απάτης όταν έφταναν στον προορισμό τους. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπήρχαν κρατήσεις, δεν είχε κατατεθεί η προκαταβολή ή το ποσό που απαιτούταν ήταν πολλαπλάσιο από αυτό που τους είχε υποσχεθεί το ζευγάρι αετονύχηδων.

Κατά την προανάκριση, εντοπίστηκαν έξι τραπεζικοί λογαριασμοί, σε μερικούς εκ των οποίων διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός αγνώστων, μέχρι στιγμής, καταθετών – παθόντων, ενώ το συνολικό ποσό που φέρεται να έχει αποσπάσει το ζευγάρι ανέρχεται στις 315.000 ευρώ.