Skip to main content

Ζημίες 8,1 εκατ. ευρώ η Vivartia το α΄ τρίμηνο του 2010

Σε ζημίες 8,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου Vivartia ΑΒΕΕ το α΄ τρίμηνο του 2010 από ζημίες
Σε ζημίες 8,1 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του ομίλου Vivartia ΑΒΕΕ το α΄ τρίμηνο του 2010 από ζημίες 5,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 303,7 εκατ. ευρώ από 311,2 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2,4%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 17,2 εκατ. ευρώ από 21,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 21,3%.

Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις του τριμήνου 2010, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia, κ. Δ. Μαλαματίνας, επεσήμανε ότι ο όμιλος Vivartia επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή, παρά την εντεινόμενη οικονομική κρίση, καταβάλλοντας συνεχή προσπάθεια στη συγκράτηση του κόστους και την αύξηση της παραγωγικότητας, επιτυγχάνοντας να διατηρήσει την ηγετική του θέση στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Παράλληλα, σημείωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος διαχρονικά εμφανίζει χαμηλή κερδοφορία, λόγω εποχικότητας των περισσοτέρων δραστηριοτήτων του.