Skip to main content

Ζορπίδης: Αδιαπραγμάτευτο το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών με πλήρη συνείδηση γνωρίζουν ότι έρχονται στην Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

«Αδιαπραγμάτευτη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, την ονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία», απαντώντας στην επίμαχη δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη για το θέμα, δίχως, ωστόσο, να τον κατονομάζει.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ζορπίδης σημειώνει με νόημα ότι «το Αεροδρόμιό μας είναι το αεροδρόμιο "Μακεδονία" που σηματοδοτεί την Ελληνικότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας και αυτό έχει χαραχθεί στη συνείδηση όλων μας, αλλά και όλων των ταξιδιωτών που μας επισκέπτονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι επιβάτες των αεροπορικών εταιριών με πλήρη συνείδηση γνωρίζουν ότι έρχονται στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται όσα απλόχερα τους προσφέρει η πραγματική ιστορία και ο πολιτισμός μας».

«Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, αυτό το ιστορικό μας χρέος δεν μας δίνει το δικαίωμα ούτε να συζητούμε για την αλλαγή του ονόματος του Αεροδρομίου, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτα "Μακεδονία" και θα παραμείνει "Μακεδονία"», καταλήγει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.