Skip to main content

Ζορπίδης: Ευθύνη όλων μας η προστασία του Θερμαϊκού

Ο Θερμαϊκός πρέπει να καθαριστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση γιατί η σημερινή του κατάσταση έχει επιπτώσεις για τον πολίτη και τη Θεσσαλονίκη λέει το ΕΕΘ

Την ανάγκη να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση του Θερμαϊκού το δυνατό συντομότερο γιατί αυτή, εκτός των άλλων, πλήττει βάναυσα την τουριστική εικόνα της πόλης, τονίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος σε δήλωση του καλεί τους τοπικούς φορείς σε συστράτευση και κοινή δράση.

Η δήλωση του κ. Ζορπίδη έχει ως εξής:

«Δυστυχώς μία νέα κρίση μάς πιάνει και πάλι απροετοίμαστους. Δυστυχώς, στη  Θεσσαλονίκη αρχίζει να γίνεται παράδοση η αδράνεια των αρμοδίων και των υπευθύνων, μόλις μία έκτακτη κατάσταση εμφανιστεί. Όπως με τα χιόνια, όπως με τον ΟΑΣΘ, όπως με τα σκουπίδια έτσι και τώρα με τον Θερμαϊκό, έχουμε την δημιουργία μίας αρνητικής κατάστασης για τον πολίτη, επειδή ακριβώς κάποιοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να λάβουν όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την διόγκωση του προβλήματος.

Ο Θερμαϊκός πρέπει να καθαριστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση γιατί η σημερινή του κατάσταση, πέρα από την περιβαλλοντική διάσταση έχει επιπτώσεις τόσο στον πολίτη όσο και στην τουριστική εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Στον αγώνα αυτό θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, Κυβέρνηση, Δήμος, Φορείς, Πανεπιστήμια, Κράτος και Κοινωνία και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας. Το ΕΕΘ είναι στην διάθεση των αρμοδίων, πρόθυμο για προσφορά.

Είναι λάθος, υπεύθυνοι φορείς της πόλης να λένε ότι δεν έχουν αρμοδιότητες για το θέμα. Χρέος όλων μας είναι να συνδράμουμε στην επίλυση προβλημάτων της πόλης».