Skip to main content

Ζορπίδης: Τι θα ζητήσουμε αύριο από τον πρωθυπουργό

Έντονος ο προβληματισμός στο Επιμελητήριο για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις - Νευραλγικά ζητήματα λιμάνι, Μετρό, αεροδρόμιο και ΟΑΣΘ

Οι επιχειρήσεις που κλείνουν, η υψηλή φορολογία και οι υποδομές της πόλης, είναι οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν τα ζητήματα που θα θέσουν οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της αυριανής τους συνάντησης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά είναι ο πρωθυπουργός αυτός που έρχεται να συναντηθεί με τους φορείς της πόλης και να τους ακούσει, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια μετέβαιναν εκείνοι στην πρωτεύουσα για να θέσουν στον εκάστοτε πρωθυπουργό τα ζητήματα και τις προτάσεις τους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε, ωστόσο, απαισιοδοξία για ενδεχόμενες λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών. «Εκείνο που μας προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι διαγραφές των μελών μας αυξάνονται, ενώ οι εγγραφές μειώνονται και αυτό δείχνει ότι κλείνουν πολλές επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι φόροι που επιβάλλονται είναι πολύ υψηλοί και δυσβάσταχτοι για τους επαγγελματίες, ενώ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους, να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον τόσο για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους όσο και για τους συνταξιούχους».

Φλέγοντα ζητήματα για την πόλη, σύμφωνα με τον κ. Ζορπίδη, είναι η ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στο μετρό, το αεροδρόμιο αλλά και η αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ. Ζητήματα που, όπως είπε, θα συζητήσουν με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11.00, στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο ΥΜΑΘ.