Skip to main content

Ζούκερμπεργκ: Κάναμε λάθη στην υπόθεση της Cambridge Analytica

«Πιο σημαντικές κινήσεις για την αποτροπή κάτι ανάλογου σήμερα, τις έχουμε πάρει εδώ και χρόνια», σημείωσε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Στον απόηχο του σκανδάλου περί κακοδιαχείρισης δεδομένων των χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica, ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Inc., Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε ότι η εταιρεία του «έκανε λάθη» στη διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, διευκρίνισε ότι τις «πιο σημαντικές κινήσεις για την αποτροπή κάτι ανάλογου σήμερα, τις έχουμε πάρει εδώ και χρόνια», σημειώνοντας όμως μία σειρά μέτρων που θα πάρει η εταιρεία, για να ενισχυθεί περαιτέρω η ασφάλεια των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης

Συγκεκριμένα, με κοινοποίηση στον προσωπικό του λογαριασμό, τόνισε ότι η εταιρεία θα απαγορεύσει την πρόσβαση στο μέσο σε όσους προγραμματιστές προέβησαν σε κάθε είδους κακοδιαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, υπογραμμίζοντας ότι θα περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση των προγραμματιστών στα προαναφερθέντα δεδομένα.

Επίσης, σημείωσε ότι η Facebook Inc. θα ελέγξει όλες τις εφαρμογές που είχαν πρόσβαση σε μεγάλες ποσότητες δεδομένων του Facebook, και πρόσθεσε ότι θα εισάγει ένα νέο εργαλείο στην κορυφή της ροής ειδήσεων (news feed) της ιστοσελίδας, το οποίο θα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να διαγράφει εξωτερικές εφαρμογές.