Skip to main content

Ζουράρις: Αυστηρά εκπαιδευτικές εκδρομές, δεν θα τρέχουμε σε κωλάδικα

Και στο εξωτερικό θα γίνονται ακόμη πιο αυστηρά εκπαιδευτικές οι εκδρομές και όχι του χαβαλέ, ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας.

Δεν αλλάζει τη θέση του για τις σχολικές εκδρομές ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, παρότι οι δηλώσεις την Πέμπτη προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

«Οι εκδρομές πρέπει να γίνουν ξανά εκπαιδευτικές. Αυτό που γίνεται τώρα, που τα παιδιά πηγαίνουν τελείως απροετοίμαστα στις εκδρομές και ασχολούνται μόνο με τη νυχτερινή ζωή πρέπει να σταματήσει και γι’ αυτό το σταματήσαμε» τόνισε μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr

«Και στο εξωτερικό θα γίνονται ακόμη πιο αυστηρά εκπαιδευτικές οι εκδρομές και όχι του χαβαλέ, μετά τις 8-9 να τρέχουμε σε διάφορα κωλάδικα και σκυλάδικα» πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις.

Παράλληλα, πρότεινε να υπάρξει από το υπουργείο προς τις σχολικές μονάδες ρητή μνεία ότι οι εκδρομές θα είναι εκπαιδευτικές και επομένως χρήζουν προετοιμασίας.

Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας, θα δίνεται από την αρχή του διδακτικού έτους χρόνος για την προετοιμασία του περιεχομένου της εκπαιδευτικής εκδρομής.