Skip to main content

Δραματικό μήνυμα Ολάντ σε Τσίπρα: Βοήθησέ με, για να σε βοηθήσω

Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Αλ. Τσίπρα πως ο ρόλος μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία προς την Ελλάδα τελείωσε.

Η συμπεριφορά μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία προς την Ελλάδα τελείωσε, φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στην τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν την Κυριακή το βράδυ.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον κ. Ολάντ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην έχει «καμία αμφιβολία γι' αυτό».

«Αλέξη, θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογό μας στα γαλλικά με μεταφραστή για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε σχέση με όσα πρόκειται να σου πω και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσά μας. Εσύ έχεις πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω», τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με γαλλικές πηγές.

Στο σημείο εκείνο ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες.

Οι αξιωματούχοι της γαλλικής Προεδρίας εντυπωσιάστηκαν, σύμφωνα με το περιοδικό, από την οξύτητα και την αυστηρότητα του τόνου του προέδρου της Γαλλίας.

«Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ.