Skip to main content

Άγονος ο πλειστηριασμός για την περιουσία της πτωχευμένης ΑΓΝΟ

Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος στο Γραφείο Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου - Τι προβλέπεται εφεξής για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία

Κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον για την περιουσία της πτωχευμένης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, με αποτέλεσμα να καταλήγει άγονος ο διαγωνισμός αφού ουδείς παρουσιάστηκε, σήμερα, στο Γραφείο Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι σε υλοποίηση της απόφασης 9524/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η σύνδικος είχε αιτηθεί τον πλειστηριασμό του συνόλου της περιουσίας της πτωχευμένης ΑΓΝΟ, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 18,281 εκατ. ευρώ.

Στην εκποίηση της περιουσίας της ΑΓΝΟ (ακίνητα, μηχανήματα, εμπορικό σήμα), ως συνόλου, ήλπιζαν οι πρώην εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία όπως και άλλοι πιστωτές της επιχείρησης , η οποία, όταν τελικώς έκλεισε, το Δεκέμβριο του 2014, είχε χρέη που συμποσούνταν σε περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκ του νόμου, η σύνδικος της πτώχευσης θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα προς το δικαστήριο για να οριστεί νέα ημερομηνία πλειστηριασμού της περιουσίας της ΑΓΝΟ ως συνόλου, πιθανώς και με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης. Εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και στον επόμενο πλειστηριασμό, τότε υπάρχει η δυνατότητα πώλησης της περιουσίας της πτωχευμένης εταιρείας, σε χωριστά στοιχεία.

Η εξεύρεση αγοραστή για την ΑΓΝΟ, μετά από τρία χρόνια ερήμωσης, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη βιομηχανία που ξεκίνησε ως συνεταιριστική το 1950 ( το πρώτο της εργοστάσιο ήταν στη δυτική Θεσσαλονίκη), πέρασε στιγμές δόξας αλλά και υπέφερε από όλες τις ασθένειες του συνεταιριστικού κινήματος, μέχρι που το 2003 πέρασε στην ιδιοκτησία της «Κολιός», στα χέρια της οποίας τελικώς έκλεισε αφού προηγουμένως η παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο του Λαγκαδά είχε σταματήσει τον Μάρτιο του 2013.