Skip to main content

Αλεξιάδης: Πιθανές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και από φέτος

Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και φέτος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε, οι αλλαγές αυτές βρίσκονται υπό εξέταση, ενώ σημείωσε ότι το θέμα θα λυθεί αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Αν προλάβουμε και βρούμε μια λύση θα αλλάξουν φέτος, αλλιώς το 2016», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, υπογραμμίζοντας πως «οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη».

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα υπάρξουν και εκεί αλλαγές καθώς «κάποιοι εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση και δεν έπρεπε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, αλλά τα κριτήρια θα επανεξεταστούν και θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις.

«Έχουν εισπραχθεί μεγάλα ποσά, είναι σωστό το μέτρο, αλλά πρέπει να πάμε και σε μια υλοποίηση της συμφωνίας», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις για το τρέχον έτος, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η υποβολή τους θα ξεκινήσει πριν από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ χαριτολογώντας σχολίασε ότι «φέτος θα κάνουν διακοπές οι λογιστές».

Αναφερόμενος στο πλαστικό χρήμα, ο ίδιος τόνισε ότι για τη χρήση του από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα σε όλους. Κίνητρα φορολογικά και με λαχνούς, ενώ όπως αναφερόμενος κυρίως στις επιχειρήσεις εξήγησε ότι στόχος είναι να απλοποιηθεί η είσπραξη του ΦΠΑ.