Skip to main content

All About Gastronomy: Το ελληνικό brunch νέο όπλο των ξενοδόχων

Η ενότητα All About Gastronomy της φετινής Hotelia, στο περίπτερο 9 της ΔΕΘ, παρουσιάζει συνταγές και νέα ελληνικά προϊόντα κατάλληλα για brunch

Η ανάδειξη της γαστρονομίας και συγκεκριμένα του θεσμού του brunch ως ένα εργαλείο με μεγάλες δυνατότητες για τα ξενοδοχεία είναι ο στόχος της ενότητας «All Αbout Gastronomy» που διοργανώνει η Hotelia και υλοποιεί η «chef stories».

Στο εντυπωσιακό περίπτερο του «All About Gastronomy» γίνεται η παρουσίαση έξυπνων λύσεων για brunch που βασίζονται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα ενώ διοργανώνονται και σεμινάρια από γνώστες του αντικειμένου.

«Το κομμάτι του brunch μπορεί να γίνει ένα δυνατό εργαλείο για τα ξενοδοχεία» δηλώνει στη Voria.gr η υπεύθυνη οργάνωσης και επικοινωνίας της «chef stories», Σύλβια Κουμεντάκη.

Όπως αναφέρει η ίδια, το brunch μπορεί να βοηθήσει τα καταλύματα στην αξιολόγησή τους, δηλαδή στην απόκτηση αστεριών, αλλά και στην προσέλευση επισκεπτών.

«Το brunch μπορεί να μετατραπεί σε έναν σταθερό κυριακάτικο θεσμό. Ως έννοια, το brunch συνδυάζεται με την έννοια της χαλαρότητα καθώς "σπάει" τα γεύματα και μπορεί να σερβίρεται από τις 11.00 μέχρι τις 15.00 ή ακόμα και πιο αργά» σημειώνει η κ. Κουμεντάκη.

Η ίδια αναφέρει πως στο περίπτερο προτείνονται παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές για brunch άλλα και νέα προϊόντα ελληνικών ταινιών που αποτελούν έτοιμες και έξυπνες λύσεις για το συγκεκριμένο γεύμα, όπως μπουκίτσες τσίζκεικ με κουραμπιέδες, παστελάκια, ταχίνι με κακάο, αβγόφετες με τσουρέκι, και ατομικές μερίδες τραχανά με φέτα.

Η ιδέα, όπως τονίζει η κ. Κουμεντάκη, είναι ο πειραματισμός με προϊόντα ελληνικά. «Γιατί παραδείγματος χάριν, ένα ξενοδοχείο να προσφέρει αβγά με μπέικον και όχι αβγά με καβουρμά;Είναι θέμα πράξης και όχι θέμα κόστους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ενότητα All About Gastronomy διοργανώνεται για δεύτερη χρόνια και φιλοξενείται στο περίπτερο 9 της έκθεσης Hotelia, στη ΔΕΘ.

Στο Hall 12 φιλοξενείται η αντίστοιχη ενότητα με θέμα τον καφέ, το «All Αbout Coffee» το οποίο εστιάζει στην εξέλιξη και την κουλτούρα του καφέ και διοργανώνει μια σειρά σεμιναρίων από σήμερα μέχρι και την Κυριακή.