Skip to main content

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη - Έρχονται βροχές

Από την Πέμπτη, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, προβλέπονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αύριο σε όλη τη χώρα για τις επόμενες ημέρες.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Την Παρασκευή, αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται στα βόρεια.

Το Σάββατο στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νότια με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια.

Την Κυριακή στα ανατολικά και νότια προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχων. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά.