Skip to main content

Αμανατίδης: Η Τουρκία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ευρωπαϊκή πορεία

Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Η Τουρκία θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή της πορεία, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8», ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε πως «δουλειά μας είναι να αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα με εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Όλες μας οι ενέργειες εκπορεύονται από αυτή την αντιμετώπιση, που είναι μια συμπεριφορά ευθύνης που δείχνει τη δύναμή που έχουμε»

«Προσπαθεί να εμφανιστεί ως μια περιφερειακή δύναμη προς ανατολάς, αλλά η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν έχει σχέση με αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία» σημειώσε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως βρισκόμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι «οι συνομιλίες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών είναι κρίσιμες. Θέλουμε μια συνολική συμφωνία, η οποία δεν θα αφήνει ανοιχτά θέματα που θα αφήνει πεδίο συγκρούσεων. Είναι καλό το κλίμα, έχουν γίνει συγκλίσεις και η στιγμή είναι καλή».