Skip to main content

Αμανατίδης: Περνάμε σε νέα εποχή χωρίς πιστοληπτική γραμμή

Είναι κάτι περισσότερο από αισιοδοξία ότι περνάμε σε νέα εποχή, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Οι μεταρρυθμίσεις και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, μαζί με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συζήτηση για το χρέος οδηγούν σε καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, με φόντο τη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια.

«Είναι κάτι περισσότερο από αισιοδοξία ότι περνάμε σε νέα εποχή, χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ούτε παράταση προγραμμάτων. Δεν τα λέει η ελληνική κυβέρνηση, τα λένε όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως επισήμανε, «μετά τον Αύγουστο του 2018 πηγαίνουμε σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο, με το οποίο δημιουργούμε μία νέα Ελλάδα, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος και με ιδιαίτερη έμφαση στο να μπορέσουμε να επουλώσουμε πληγές, οι οποίες έχουν ανοίξει τα τελευταία 8 χρόνια».

Ο κ. Αμανατίδης αναγνώρισε ότι «υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να λυθούν: είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης, η συζήτηση που γίνεται για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας μας μετά τον Αύγουστο 2018 και είναι και η πρόταση που συζητιέται και με τις τεχνικές λεπτομέρειες κι εκεί γίνονται πολλές συζητήσεις, σε σχέση με το χρέος». «Όλα αυτά δουλεύονται για το επόμενο διάστημα και νομίζω ότι θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο» εκτίμησε.