Skip to main content

Αμανατίδης: Στα εθνικά θέματα αποφασίζει η Βουλή, όχι ο Καμμένος

Ο υφυπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι για το θέμα της ονομασίας δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο σημείο να μιλάμε για συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μία θέση. Στα εθνικά θέματα αποφασίζει το κοινοβούλιο και οι βουλευτές» δήλωσε στο Atlas TV και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ερωτηθείς για τη διαφοροποιημένη θέση που εκφράζει ο υπουργός Άμυνας σε σχέση με την υπόλοιπη κυβέρνηση.

Ο κ. Αμανατίδης έκανε λόγο για «τακτικισμούς» της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί καταλάβει, γιατί ένα κόμμα ευθύνης, να μην λέει τι θέλει.

«Δεν συμφωνώ με στρουθοκαμηλισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ κληθείς να απαντήσει αν υπάρχει ζήτημα σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι «υπάρχει ακόμη δρόμος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Τώρα είμαστε σε φάση εξελίξεων και το θέμα το χειρίζεται-όπως κάναμε και με το Κυπριακό-με μεγάλη υπευθυνότητα η κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ».

«Θα περίμενα ομοψυχία στη Βουλή και τα κόμματα. Να μην γίνει μικροπολιτική με τα εθνικά θέματα» κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.