Skip to main content

Αμετάβλητος παραμένει ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητο το όριο της ρευστότητας που χορηγεί εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες μέσως του ELA διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αμετάβλητο το όριο της ρευστότητας που χορηγεί εκτάκτως στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA κατόπιν σχετικού αιτήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, αποφάσισε να διατηρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως τόνισε καλά ενημερωμένη πηγή από την Κεντρική Τράπεζα στο γαλλικό πρακτορείο.
        
Ερωτηθείσα σχετικά, η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την πληροφορία.

Την περασμένη Τετάρτη, ο νομισματικός θεσμός που εδρεύει στη Φραγκφούρτη είχε αποφασίσει να αυξήσει κατά 900 εκατομμύρια ευρώ το όριο της ρευστότητας η οποία μπορεί να χορηγηθεί στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα μέσω του ELA, της υστάτης πηγής χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, στα 90 και πλέον δισεκ. ευρώ.

Η ΕΚΤ άνοιξε ξανά τη στρόφιγγα της ρευστότητας, που παρέμενε στα 89 δισεκ. ευρώ από τα τέλη του Ιουνίου, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Αθήνα και οι διεθνείς πιστωτές επί της αρχής για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης και την έγκριση των πρώτων μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή των Ελλήνων.