Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε τράπεζα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η ομάδα αντιεξουσιαστών ανέφερε ότι επιτέθηκε στην τράπεζα ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Γρ. Τσιρώνη που από τις 7/12 βρίσκεται υπό κατ΄οίκον περιορισμό

H αναρχική σύμπραξη για τη διάχυση των άμεσων επιθέσεων ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Ίωνος Δραγούμη την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου (δείτε εδώ).

«Την Πέμπτη 1/2 επιτεθήκαμε στο παράρτημα της τράπεζας Eurobank στην Ι.Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σπάζοντας την πρόσοψη και το atm ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Γρ. Τσιρώνη που απο τις 7/12 βρίσκεται υπό κατ΄οίκον περιορισμό, ένα καθεστώς που δημιουργεί ιδιότυπες φυλακές με άυλα κελιά», αναφέρει η ομάδα αντιεξουσιαστών σε ανάτρησή της σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Εκεί που η υποτακτικότητα έχει γίνει τρόπος ζωής,

εκεί που η εκμετάλλευση έχει γίνει κανόνας,

η αυτοματοποίηση της ζωής νόρμα,

η αδράνεια συνήθεια

εκεί οι συναντήσεις μας γίνονται συνωμοτικές,

η λύσσα μας μεταδοτική,

οι αρνήσεις μας πράξη.

Επιλέγουμε να πάρουμε θέση μάχης στη σύγκρουση με το υπάρχον. Δημιουργούμε τις αφορμές λοιπόν στο εδώ και στο τώρα για να πραγματώσουμε ατομικά και συλλογικά τις στοχεύσεις μας ωστε να καταφέρουμε να μεταθέσουμε τα όρια του εφικτού. Οι διάχυτες επιθέσεις σε κρατικούς φορείς, σύμβολα του καπιταλισμού και του κεφαλαίου θιασώτες της κυριαρχίας και της νομιμότητας αποτελούν την ολική αποτύπωση της σύγκρουσης με τον κόσμο της εξουσίας. Η αδράνεια, η ηττοπάθεια, οι δικαιολογίες για απραγία, η εσωτερίκευση του φόβου παραχωρούν το χώρο και τον χρόνο στην κυριαρχία να σχεδιάσει κατασταλτικούς σχεδιασμούς, να οχυρωθεί και να συνεχίσει την επέλαση της στις ζωές μας. Οι απαντητικές δράσεις απέναντι είτε σε κατασταλτικές κινήσεις του κράτους , είτε σε φασιστικές επιθέσεις ας αποτελέσουν ακόμη μία αφορμή για να χαρτογραφήσουμε τον εχθρό, να οργανώσουμε επιθετικές ενέργειες, να επικοινωνήσουμε σκεπτικά και πρακτικές , να χαράξουμε στοχεύτσεις και στρατηγικές.Ε ίναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε έναν επαναστατικό σχεδιασμό που θα διευρύνει τα πεδία άρνησης , θα θέσει τις βάσεις της συνεχούς και συνεπούς αναρχικής δράσης, θα μετουσιώσει την οργή σε επαναστατικές υποδομές που μέσα απο την όξυνση των εχθροπραξιών θα οξύνει την κοινωνική πόλωση ,θα αντιληφθούν την επικαιρότητα ως ένα ακόμα πεδίο παρέμβασης και θα ξεπεράσουν τα όρια της προκειμένου να φέρουν στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας τον αφανή κοινωνικό πόλεμο.

Την Πέμπτη 1/2 επιτεθήκαμε στο παράρτημα της τράπεζας Eurobank στην Ι.Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σπάζοντας την πρόσοψη και το atm ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Γρ. Τσιρώνη που απο τις 7/12 βρίσκεται ύπο κατ΄οίκον περιορισμό, ένα καθεστώς που δημιουργεί ιδιότυπες φυλακές με άυλα κελιά.

ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΘΟΡΜΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ, ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡ.ΤΣΙΡΩΝΗ

αναρχική σύμπραξη για τη διάχυση των άμεσων επιθέσεων»