Skip to main content

Ανατροπή Π. Μελά: Ο δήμαρχος έκανε το δημοτικό συμβούλιο παιδική χαρά

Έχει καταθέσει αίτημα από το 2014 προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της ιστοσελίδας του δήμου

Την υποβάθμιση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά από στελέχη της σημερινής διοίκησης αλλά και τον ίδιο τον δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη καταγγέλλει για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Γιώργος Λίλτσης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε δε, πως εάν η διοίκηση εξακολουθεί να επιμένει να «πιάνει εξαπίνης» τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους με θέματα για τα οποία δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι η παράταξη «αναΤΡΟΠΗ» θα αποσύρεται από τις συνεδριάσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λίλτσης έχει καταθέσει πολλές φορές αίτημα από το 2014 προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου Παύλου Μελά, με σκοπό να ενημερώνονται οι δημότες για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους

Όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ δήμου Παύλου Μελά» δυστυχώς «τα παιδία… παίζει! Επιτέλους κάποιοι πρέπει να αντιμετωπίζουν το δημοτικό συμβούλιο ως το ανώτατο όργανο για τη λήψη αποφάσεων και όχι ως παιδική χαρά». Σύμφωνα με τον κ. Λίλτση, η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά, ακολουθώντας την… πεπατημένη «μας αιφνιδιάζει στα δημοτικά συμβούλια φέροντας εκτός ημερησίας διάταξης ζητήματα, που δεν γνωρίζουν ούτε οι αντιδήμαρχοι ή ζητά από το σώμα να ψηφίσει προϋπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να είναι αυτό ενημερωμένο λόγω δικής της υπαιτιότητας». «Δεν γίνεται να ψηφίζουμε για έργα που πληρώνονται από τους φορολογούμενους χωρίς να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες αυτών».

Σύμφωνα με τον κ. Λίλτση ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πλειοψηφία του οποίου ψήφισε την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης, χωρίς να έχει κατατεθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα η σχετική μελέτη.

Απευθυνόμενος στη διοίκηση Παύλου Μελά ο κ. Λίλτσης σχολίασε στην τοποθέτησή του: «Δεν γίνεται τα σημαντικά ζητήματα του τόπου να μην τα αντιμετωπίζετε με σοβαρότητα. Εμείς που καλούμαστε να ψηφίσουμε, δεν είδαμε ούτε σχέδιο, ούτε τη μελέτη σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης, ή τον εξωραϊσμό των κοιμητηρίων της Πολίχνης ή την αποπεράτωση των εργασιών στο γυμναστήριο του γυμνασίου- λυκείου Ευκαρπίας. Μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πήγα στο γραφείο του προέδρου και δεν είχε κατατεθεί η μελέτη. Τι περιμένετε; Μέσα σε είκοσι λεπτά από τη στιγμή που μας δώσατε τα σχέδια κυριολεκτικά πριν την έναρξη της συνεδρίασης να αποφασίσουμε για ένα τόσο σπουδαίο έργο που αφορά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας; Αισθανόμαστε ότι αντιμετωπίζετε το δημοτικό συμβούλιο ως παιδική χαρά. Εμείς δεν συμμετέχουμε. Δεν κάνετε διάλογο αλλά μονόλογο. Μας φέρνετε προ τετελεσμένων γεγονότων και ζητάτε την ψήφο μας. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Παίξτε μόνοι σας» είπε ο κ. Λίλτσης.

«Είστε μια διοίκηση της τελευταίας στιγμής. Όλα τα αφήνετε στο παρά πέντε, χωρίς προγραμματισμό, σχέδιο και deadlines. Γι’ αυτό χάνετε ευρωπαϊκά προγράμματα και ο δήμος Παύλου Μελά χρήματα που τα χρειάζεται», σημείωσε.