Skip to main content

ΑΝΕΛ: Δεν αποδεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε γλώσσα

Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς, ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Τη διάθεση των ΑΝΕΛ να μη δεχθούν κανένα όνομα που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε γλώσσα, εξέφρασε, σε συνέντευξή της στον Real FM, η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι η χρήση του όρου από τους γείτονες ταυτίζεται με τον αλυτρωτισμό τους.

«Ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς. Ακόμη και στα κινέζικα να τον πει, είναι ένας ελληνικός όρος και εμείς δεν αποδεχόμαστε τον όρο αυτό ούτε παράγωγο αυτού για τα Σκόπια. Ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το μίνι υπουργικό συμβούλιο μίλησε για την ελληνικότητα του όρου "Μακεδονία"».

Η κυρία Παπαδοπούλου είπε ότι δεν πρέπει «να προκαταλαμβάνουμε τη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει, διότι δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως και ο πρόεδρός μας, αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα και πάντα υπό το πρίσμα των εθνικών μας συμφερόντων» απάντησε κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ότι «οι ΑΝΕΛ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους» για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Χαρακτήρισε «μεγαλειώδες» και «ακομμάτιστο» το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «είναι ντροπή κάποιοι να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και άλλοι να προσπαθούν να δώσουν σε αυτό το συλλαλητήριο χαρακτήρα που δεν είχε. Το συλλαλητήριο κατέδειξε ότι το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό».

«Είναι εσφαλμένο να θεωρεί κανείς ότι όλος αυτός ο κόσμος που πήγε στο συλλαλητήριο είναι ακροδεξιός. Δεν μπορεί να ταυτίζουμε αυτόν τον κόσμο με την ακροδεξιά στην Ελλάδα. Ο κόσμος ζήτησε να μην συμπεριλαμβάνεται το όνομα "Μακεδονία" στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Δεν μπορούμε να αγνοούμε το αίτημα των Ελλήνων πολιτών. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων» πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να εμφανίσει το συλλαλητήριο ως εκδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση, παραφράζοντας το αίτημα των πολιτών» και καταληκτικά σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης το βλέπει υπό το πρίσμα των προσωπικών του συμφερόντων, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση του κόμματός του».