Skip to main content

Ανοιχτή προβολή κωμωδίας με ελεύθερη είσοδο το βράδυ στο λιμάνι

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Καλαμαριάς και του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μια ξεχωριστή βραδιά επιθυμεί να χαρίσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε όλους τους σινεφίλ διοργανώνοντας ανοιχτή προβολή στον χώρο μπροστά στο λιμάνι, σήμερα, Δευτέρα 9 Ιουλίου.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί κι αυτό το καλοκαίρι να απολαύσετε το ωραιότερο σινεμά κάτω από τα αστέρια, σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, το Λιμάνι της πόλης.

Τι συμβαίνει όταν μια σέξι απατεώνισσα και ο παρανοϊκός βοηθός της συναντούν έναν καθωσπρέπει δικηγόρο για να μάθουν από αυτόν πού κρύβεται η λεία της σπείρας; Μια από τις πιο ξεκαρδιστικές κωμωδίες που μας χάρισε το σύγχρονο σινεμά, το φιλμ Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα του Τσαρλς Κράιτον, με ένα ανεπανάληπτο καστ - Τζέιμι Λι Κέρτις, Κέβιν Κλάιν, Τζον Κλιζ - θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο», αναφέρει το φεστιβάλ προσκαλώντας όλους τους Θεσσαλονικείς.

Ώρα προσέλευσης: 21:00 - ώρα έναρξης προβολής: 21:30

Χώρος: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Καλαμαριάς και του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για άλλη μια δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το All that Jazz επίσης στο Λιμάνι και το Φρανκεστάιν Τζούνιορ στον δήμο Παύλου Μελά πέρυσι, καθώς και το Chinatown, επίσης στο Λιμάνι (2016), το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.

Η ταινία

Ένα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα / A Fish Called Wanda

(ΗΠΑ, 1988)

Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον / Charles Crichton. Με τους: Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, John Cleese, Michael Palin. Έγχρωμη, 108΄.

Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας. Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό. Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο. Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Το Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Γουάντα είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.