Skip to main content

Ανησυχία και στο ΔΝΤ για τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου εξέφρασε ανησυχία για την αίτηση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο 99 και τον κίνδυνο απώλειας πάνω από 12.000 θέσεων εργασίας.

Την έντονη ανησυχία του ΔΝΤ σχετικά με τις εξελίξεις στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, που κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις είπε πως το Ταμείο ανησυχεί με τέτοιου είδους εξελίξεις και τον κίνδυνο απώλειας πάνω από 12.000 θέσεων εργασίας. Όπως είπε, το ΔΝΤ, σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς αναζητούν μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, στόχος του Ταμείου είναι το πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.