Skip to main content

Ανησυχία στον Δ. Κορδελιού -Ευόσμου για πάγωμα έργων στην Περιφερειακή

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με αφορμή «το πάγωμα» των εργασιών στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Την έντονη ανησυχία του προς κάθε κατεύθυνση εκφράζει για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας, με αφορμή «το πάγωμα» των εργασιών που εκτελούνται στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από την «Εγνατια Οδό» .

Όπως είναι γνωστό μεταξύ των έργων αυτών εντάσσονται οι κόμβοι στις οδούς Μαιάνδρου και Μακρυγιάννη καθώς και οι  Πεζογεφύρες που θα ενώσουν και θα ενσωματώνουν στον οικιστικό πυρήνα του δήμου μας, τη νεόδμητη περιοχή άνωθεν του περιφερειακού, η οποία μέχρι σήμερα είναι αποκομμένη.

« Οι κόμβοι και οι πεζογέφυρες στην Περιφερειακή Οδό ήταν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών μας, το οποίο ενώ μετά από πολλά χρόνια επιτέλους άρχισε να υλοποιείται υπό την εποπτεία της Εγνατίας οδού και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών, δυστυχώς το τελευταίο διάστημα, τα έργα αυτά «πάγωσαν». Επειδή όμως η ολοκλήρωση αυτών των έργων- τα οποία πέραν του ζωτικού χαρακτήρα τους είναι υπερτοπικά και μεγάλης εμβέλειας- θα λύσουν πολλά και μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, εκφράζουμε μαζί με την έντονη ανησυχία μας και την έντονη απαίτηση μας για άμεση και ταχύτατη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών.

Επίσης, εκτός των κυκλοφοριακών προβλημάτων που δημιούργησαν σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς (λόγω των πολλών εναλλακτικών διαδρομών), έφεραν σε πλήρη απόγνωση και τους καταστηματάρχες της οδού Μαιάνδρου, η οποία λόγω των έργων έχει «νεκρώσει. Ζητάμε απ’ όλους τους αρμόδιους και συναρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργασθούν και να λύσουν τα όποια προβλήματα προέκυψαν διότι η αναβάθμιση της Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής είναι το σημαντικότερο έργο των τελευταίων ετών για τη Θεσσαλονίκη. Αναμφίβολα αυτές οι υποδομές είναι ο μοναδικός αναπτυξιακός μονόδρομος της Δυτικής Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας.