Skip to main content

Σοβαρές ανησυχίες ΗΠΑ για την άδεια Κουφοντίνα - Επίσημη ανακοίνωση

Την καταδίκη των ΗΠΑ για τη χορήγηση της 48ωρης άδειας στον Κουφοντίνα εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Την επίσημη δυσφορία τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ για τη χορήγηση 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, εξέφρασε την «ανησυχία» των ΗΠΑ για την υπόθεση.

Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε αυτή του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η άδεια Κουφοντίνα ατιμάζει τη μνήμη των θυμάτων και των οικογενειών τους (δείτε εδώ).

«Συνέβη κάτι σήμερα στην Ελλάδα που μας ανησύχησε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης "17 Νοέμβρη". Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδο από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» ανέφερε η κ. Νάουερτ , και συμπλήρωσε:

«Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την υπόθεση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση. Ορισμένα μέλη της "17 Νοέμβρη" που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό».