Skip to main content

Από Ιανουάριο το Μουσείο Ολοκαυτώματος-Σχεδιάζεται και εβραϊκό σχολείο

Το Μουσείο θα είναι διεθνούς ακτινοβολίας, δεν θα είναι μόνο για το Ολοκαύτωμα, αλλά θα εξιστορεί την ιστορία της πόλης, ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο.

«Έχουμε τέσσερα χρόνια που πολεμάμε αυτή την ιστορία, για να μαζέψουμε τα λεφτά. Ελπίζω μέσα στον Ιανουάριο να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το Μουσείο θα είναι διεθνούς ακτινοβολίας, δεν θα είναι μόνο για το Ολοκαύτωμα, αλλά θα εξιστορεί την ιστορία της πόλης», επανέλαβε ο δήμαρχος.

Ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δημιουργηθεί, παράλληλα, ένα εβραϊκό δημοτικό σχολείο στην περιοχή Χιρς. «Δεν θα είναι μόνο για εβραιόπουλα, αλλά θα είναι όπως το αμερικανικό κολλέγιο. Απλώς θα έχει μια επίδραση της εβραϊκής εκπαίδευσης», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο δήμος έχει το οικόπεδο, ενώ αναμένεται να γίνει μέσω ΣΔΙΤ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Καλαφάτη, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι ενδέχεται και ο δήμος να βάλει χρήματα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί όλο το ποσό από την εβραϊκή κοινότητα.