Skip to main content

ΑΠΘ: Επίτιμος Καθηγητής Φυσικής αναγορεύεται ο Ζερεφός

Η Τελετή Αναγόρευσης του Χρήστου Ζερεφού θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο ακαδημαϊκός, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός θα αναγορευτεί σήμερα, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική προσφορά του και την επιστημονική δραστηριότητά του στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής Περιβάλλοντος και Φυσικής της Ατμόσφαιρας.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο κ. Ζερεφός, ύστερα από 45 χρόνια επιστημονικής διαδρομής, είναι σήμερα μία προσωπικότητα διεθνούς κύρους με σημαντική επιστημονική συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του όζοντος.

Η προσφορά του υπήρξε συνεχής και ιδιαίτερα σημαντική στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, το οποίο υπηρέτησε ως καθηγητής για περίπου 23 χρόνια (1979-2002). Μεταξύ άλλων, ίδρυσε το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας (ΕΦΑ), το οποίο και ανέδειξε σε διεθνούς κύρους ερευνητική μονάδα, προωθώντας εθνικές και διεθνείς συνεργασίες. Το 1991, ο κ. Ζερεφός πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικής Περιβάλλοντος, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο μεταπτυχιακό τμήμα σε αυτό το πεδίο πανελλαδικά.