Skip to main content

Aσφαλτoστρώσεις σε Ηλιούπολη και σε άλλες γειτονιές του Δ. Παύλου Μελά

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέφανος Βάρφης και τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν το δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την πορεία του έργου

Ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο οι εργασίες αποξήλωσης του παλιού οδοστρώματος και επίστρωση με καινούργιο ασφαλτοτάπητα στις οδούς Χάνι Γραβιάς, Ανδρούτσου, Φειδίου στην Άνω Ηλιούπολη, του Δήμου Παύλου Μελά, στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου». 

Παρόμοιες εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στέφανος Βάρφης και τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν το δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την πορεία του έργου.

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιούνται σειρά εργασιών ασφαλτόστρωσης σε οδούς του Δήμου Παύλου Μελά, ευρείας κλίμακας αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος, στρώση με αντιολισθηρή άσφαλτο και κατασκευή μικρών τμημάτων δικτύων υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων και διαγραμμίσεις άξονα με ανακλαστικό υλικό και διαβάσεων με θερμοπλαστικό ή ψυχροπλαστικό υλικό.

Στόχος των παρεμβάσεων, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, είναι η βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και την ασφαλή κίνηση των πεζών στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παύλου Μελά με ιδιαίτερη έμφαση σε κεντρικές οδούς όπου υπάρχει σημαντικός κυκλοφοριακός φόρτος, διέλευση λεωφορειακών γραμμών και οδούς που γειτνιάζουν με σχολικά συγκροτήματα.

Οι καιρικές συνθήκες, ο κυκλοφοριακός φόρτος, η φυσική γήρανση  των οδοστρωμάτων καθώς και οι επεμβάσεις διαφόρων οργανισμών κοινής ωφέλειας (ύδρευση, αέριο, Δ.Ε.Η.  κλπ), έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην εικόνα των οδοστρωμάτων τα οποία θα αντιμετωπισθούν, με αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα (με χρήση φρέζας) και διάστρωση νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας αστικής οδού και διαγραμμίσεις τόσο αξονικών κατά μήκος των οδών όσο και διαβάσεων για την διέλευση των πεζών.

Επιπλέον για να αντιμετωπισθούν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα λόγω των ομβρίων υδάτων προβλέπεται :  

στην οδό Κύπρου η κατασκευή σχαρών υδροσυλλογής ομβρίων σύμφωνα με υποδείξεις της ΕΥΑΘ και σύνδεσή τους με τον παρακείμενο κεντρικό αγωγό ομβρίων και η  κατασκευή του πεζοδρομίου από την δυτική πλευρά  
στο πάρκο της οδού Αρκαδίου θα κατασκευασθούν επίσης σχάρες υδροσυλλογής ομβρίων υδάτων και  διευθέτηση του όγκου του νερού  προς την οδό Αρετής.
Στην οδό Σουλίου προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του σχολείου  και η τοποθέτηση μεταλλικών στύλων ώστε να αποτραπεί η στάθμευση οχημάτων επί αυτού.

Οι οδοί ή τμήματα αυτών που επιλέχτηκαν και πρόκειται να πραγματοποιηθούν σχετικές εργασίες είναι:

Δ.Ε. ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΜΥΝΤΑ (ΤΜΗΜΑ), ΦΕΙΔΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ), ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ (ΤΜΗΜΑ), ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΤΜΗΜΑ), Μ.ΦΡΥΖΗ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ (ΤΜΗΜΑ), ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑ), ΑΧΙΛΛΕΩΣ (ΤΜΗΜΑ), ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ (ΤΜΗΜΑ), ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δ.Ε.ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΣΟΦΟΥΛΗ, ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ, ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΔΗ, ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ (ΤΜΗΜΑ), ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ, ΣΟΛΩΜΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ & ΙΑΣΩΝΟΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ (ΤΜΗΜΑ) ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΟΙ ΟΔΟΙ  

Δ.Ε.ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ, ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ)

Οι παραπάνω οδοί δύναται να συμπληρωθούν από άλλες οδούς του Δήμου εφόσον κατά την διάρκεια υλοποίησης του ΕΡΓΟΥ υπάρξουν προβλήματα σε τμήματα που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.