Skip to main content

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό μετά τα συλλαλητήρια

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως ενδιαφερόταν μόνο για τη διαπόμπευση των αντιπάλων της, μέσω της Novartis.

Μήνυμα προς την κυβέρνηση "να μην τολμήσει να κλείσει την Προκαταρκτική Επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως" για την υπόθεση της Novartis έστειλε σε συνέντευξή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μιλώντας στη Real News, ο ίδιος επεσήμανε πως για τη ΝΔ είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες είτε με ονοματεπώνυμο, είτε ως "κουκουλοφόροι".

Ο κ. Αυγενάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως ενδιαφερόταν μόνο για τη διαπόμπευση των αντιπάλων της γι΄ αυτό, όπως τονίζει, "έστησε 10 κάλπες λάσπης και αθλιότητας σε μια φαιδρή διαδικασία την οποία απαξίωσαν τελικά σχεδόν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης".

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, η ΝΔ "έχει ήδη εξαγγείλει τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών για το καταστροφικό εξάμηνο του 2015, την υπόθεση της ακύρωσης πώλησης βλημάτων στη Σ. Αραβία, υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Καμμένος και θα ζητήσουμε να εξεταστούν πιθανές ευθύνες του κ. Κουρουμπλή για την απόφασή του να μην εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων για το 2015". "Δεν θα χαριστούμε σε εκείνους που έχουν μάθει να εξουσιάζουν και όχι να κυβερνούν. Στον αριστερόστροφο φασισμό που υπηρετούν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ", δηλώνει προσθέτοντας πως "οι κατήγοροι προχθές μετατράπηκαν σε κατηγορούμενοι".

"Βρίσκονται σε πανικό από την ημέρα των μεγάλων συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με αφορμή τους επικίνδυνους χειρισμούς τους στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Η συζήτηση δεν έγινε για να διερευνηθούν οι πολιτικές, αλλά οι ποινικές ευθύνες που υποστηρίζει η κυβέρνηση. Ακούσατε να αναφέρεται έστω ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σε ποινικές ευθύνες; Ούτε ο κ. Τσίπρας τόλμησε να ψελλίσει μια κατηγορία από αυτές που αποδίδουν στους πολιτικούς του αντιπάλους" δηλώνει κατηγορώντας την κυβέρνηση πως εγκληματεί επενδύοντας στο διχασμό.

Ο γραμματέας της ΝΔ εξαπολύει, επίσης, επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου. "Θα έρθει η ώρα που ο επιρρεπής στα σκάνδαλα κ. Καμμένος θα λογοδοτήσει για τις δικές του πράξεις. Μπορεί κάθε φορά να μιλά γενικώς και αορίστως ρίχνοντας λάσπες στον ανεμιστήρα, όμως οι Έλληνες θυμούνται την αλαζονεία, την αμετροέπεια και την εξαπάτηση αυτού και του κ. Τσίπρα" τονίζει.

Παράλληλα κατηγορεί και τον Νίκο Βούτση πως "δυστυχώς λειτουργεί ως πρόεδρος των μελών των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής". "Το ότι διαδέχθηκε το "ατύχημα Κωνσταντοπούλου" δεν σημαίνει ότι στέκεται στο ύψος του ρόλου του. Κρίμα για το Κοινοβούλιο, κρίμα για τη χώρα μας... Αξίζουμε πολύ καλύτερα και θα τα καταφέρουμε" δηλώνει χαρακτηριστικά.