Skip to main content

Χαρτομάντηλα για την Κύπρο και... αυτάρκεια για την Άγκυρα

Μπορεί να λέμε πολλά για τον Ερντογάν αλλά οδηγεί την χώρα του σε αυτοδυναμία, σε πολλούς τομείς, κυρίως σε ενέργεια και εξοπλισμό.

Ο Χριστοδουλίδης, ΥΠΕΞ Κύπρου, ζήτησε την έμπρακτη και απερίφραστη αλληλεγγύη της ΕΕ προς υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, των συμφερόντων και πολιτικών της Ένωσης αλλά και της διεθνούς νομιμότητας. Θα μας στείλουν χαρτομάντιλα για το κλάμα που θα ρίξουμε;

Υπάρχει μια Βυζαντινή παροιμία: «Ουαί τω μη τοις ιδίοις όνυξι ξυομένω» [Αλίμονο σ' αυτόν που δεν έχει νύχια να ξυστεί]. Τι περιμένουμε δηλαδή από τους Ευρωπαίους; Να συγκρουστούν με τους Τούρκους; Αυτές οι εκκλήσεις έχουν σκοπό να καλύψουν την ανικανότητά μας. Είχε πει ο Θουκυδίδης: «Στον ισχυρό δεν αμύνεσαι αφού σου έχει επιτεθεί, αλλά παίρνεις από νωρίς τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μη μπορέσει να επιτεθεί».

Παρακολουθώ παιχνίδια γνώσεων στην τηλεόραση και με πιάνει θλίψη, από την αμορφωσιά μας. Αυτοί που θέλουν τον λαό αμόρφωτο πέτυχαν τον σκοπό τους, όχι μόνον με τον αφελληνισμό της Παιδείας αλλά και με την δραματική υποβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου.

Κι ο Γαβρόγλου, είναι ο τελευταίος της σειράς υπουργών α-Παιδείας, που δεν θέλει αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ίσως για να μπορούν να προάγονται οι σύντροφοι. Ο διεθνισμός -αριστερός και δεξιός- δεν θέλει σύστημα που να προάγει τον πολίτη, τον σκεπτόμενο δηλαδή και ενεργά συμμετέχοντα με γνώση στα πολιτικά δρώμενα, επειδή θα σταθεί αντιμέτωπος στο Κόμμα. Τον απορρίπτει και επιλέγει τον λαό που τον κατέστησε αμόρφωτο. [Τα πτυχία δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την μόρφωση, που υποδηλώνουν πνευματική κα ψυχική καλλιέργεια].

Μπορεί να λέμε πολλά για τον Ερντογάν -και πώς να μη πούμε, όταν ένας παρανοϊκός αναστατώνει την υφήλιο;- αλλά οδηγεί την χώρα του σε αυτοδυναμία, σε πολλούς τομείς, κυρίως σε ενέργεια και εξοπλισμό, απεξαρτώντας την από ξένα κέντρα. [Να μη πω τι κάναμε εμείς επί χρόνια, και τι συνεχίζουμε να κάνουμε, για να ωφεληθούν οι "εθνικοί προμηθευτές"]

Ο επικεφαλής του νεοφασιστικού κινήματος για την "Ενωμένη Αλβανία", Ταχίρ Βελίου, επιτίθεται κατά του διευθυντή της αλβανικής ραδιοτηλεόρασης που επέτρεψε να μεταδίδονται ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα για την ελληνική εθνική μειονότητα. Παρά τις αντιδράσεις, άρχισε στην Κορυτσά η μετάδοση ειδήσεων σε εβδομαδιαία βάση στην ελληνική γλώσσα. Οι ακροδεξιοί Αλβανοί, υποστηρίζουν ότι η Κορυτσά δεν έχει …Έλληνες, αλλά …βλάχους, η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική.

Και προσέξτε τώρα. Τα στοιχεία προέρχονται από την αλβανική ιστοσελίδα… prevezapress.al. Οι Αλβανοί, έχουν ιστοσελίδα με το όνομα της Πρέβεζας. Κατά τα άλλα, θα υπογράψουμε, λέει η κυβέρνηση. Σύμφωνο Φιλίας.

Αυτό το καραγκιοζλίκι με τις Προανακριτικές και Εξεταστικές, πότε θα εξαλειφθεί; Επειδή, καραγκιοζλίκι είναι, αφού ποτέ μέχρι τώρα -και το ποτέ, είναι πράγματι ποτέ- δεν έχει εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα από όλες τις διαδικασίες που έγιναν εδώ και δεκαετίες. Μόνον λόγια μπαλκονιού, που αποδεικνύουν ότι η μικροκομματική πολιτική είναι στο πετσί μας.

Για να μη ξεχνιόμαστε: Ο Τζανακόπουλος μιλούσε για την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας, ότι είναι περιστατικό ρουτίνας και εξέφραζε την αισιοδοξία του για γρήγορη επιστροφή των δύο, ακόμα κι όταν είχε καταστεί σαφές πως το νεοοθωμανικό καθεστώς χρησιμοποιούσε τους συλληφθέντες για να κάνει διπλωματικό καψώνι στην Αθήνα και τελικώς για να αποσπάσει ανταλλάγματα.

Γιατί δεν ρώτησε πρώτα τον Καρανίκα, που είναι και σύμβουλος στρατηγικής;