Skip to main content

Χρεοκόπησε η αμερικανική εταιρία παιχνιδιών Toys 'R' Us

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει δέσμευση για χρηματοδότηση 3 δισ. δολαρίων, μέρος της οποίας προέρχεται από μία κοινοπραξία τραπεζών υπό την JP Morgan.

Αίτηση για υπαγωγή στο Κεφάλαιο 11, για προστασία από πτώχευση κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας η αμερικανική εταιρεία "Toys 'R' Us Inc".

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις διαδικασίες πτώχευσης «για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να δημιουργήσει μια σταθερή κεφαλαιακή βάση που θα της δώσει τη δυνατότητα να επενδύσει στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Η εταιρεία έχει πληγεί από τη συρρίκνωση των πωλήσεων και την αύξηση του ανταγωνισμού online και ακόμη δεν έχει ανακάμψει από ένα μαζικό φορτίο χρέους που προέκυψε από την εξαγορά με μόχλευση πριν από μία δεκαετία.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην "Toys 'R' Us Inc" όπου αναμένουμε πως οι οικονομικοί περιορισμοί που μας είχαν κρατήσει πίσω θα αντιμετωπιστούν με βιώσιμο και αποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Dave Brandon, σε ανακοίνωση.

«Μαζί με τους επενδυτές μας, στόχος μας είναι να εργαστούμε με τους ομολογιούχους και άλλους πιστωτές για να αναδιαρθρώσουμε τα 5 δισ. δολάρια μακροχρόνιου χρέους στον ισολογισμό μας… Είμαστε σίγουροι ότι αυτά είναι τα σωστά βήματα για να διασφαλίσουμε πως τα εικονικά brands "Toys 'R' Us" και "Babies 'R' Us" θα ζήσουν για πολλές γενιές».

Η "Toys 'R' Us" ανακοίνωσε ότι έχει ήδη λάβει δέσμευση για χρηματοδότηση 3 δισ. δολαρίων, μέρος της οποίας προέρχεται από μία κοινοπραξία τραπεζών υπό την JP Morgan. Ενώ αυτή η χρηματοδότηση χρειάζεται έγκριση του δικαστηρίου, η εταιρεία ήταν βέβαιη ότι θα της χορηγηθεί.