Skip to main content

Δεκαοκτώ πυρκαγιές σε όλη τη Χίο από τις ρίψεις βεγγαλικών

Στις κατασβέσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας "Όμικρον", της ΛΕΦΕΔ και της "Α" (Αγίου Γεωργίου Συκούση).

Σε δεκαοκτώ μικρές πυρκαγιές, που προκλήθηκαν από ρίψεις βεγγαλικών το βράδυ της Ανάστασης σε διάφορες περιοχές της Χίου, επενέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων του νησιού.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το astraparis.gr, από τις 19:45 του Μεγάλου Σαββάτου έως τη 01:00 της Κυριακής του Πάσχα, έγιναν κατασβέσεις πυρκαγιών υπαίθρου (ξηρά χόρτα, θάμνοι, καλαμιές κ.λπ.) στις εξής περιοχές: Μαρίνα Καστέλλου, Πετροκάραβο Βροντάδου, Άγιος Θεοδόσιος Σπηλάδια, Ευρετή, Βροντάδου, Κοφινάς, Αίπος, Άγιος Γιάννης περιοχής Γκιάλα, Παναγία Ελεούσα Ζυφιά, Καρυές, Άγιος Κήρυκος, στην οδό Γλύπτη, στην Γ´ πάροδος Βερίτη (κάδος απορριμμάτων).

Στις κατασβέσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας "Όμικρον", της ΛΕΦΕΔ και της "Α" (Αγίου Γεωργίου Συκούση).

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Π.Υ., σε ετοιμότητα βρισκόταν επιπλέον 4 οχήματα της Π.Υ. με 15 άντρες σε διάφορα σημεία του νησιού, καθώς και το σύνολο των εθελοντικών ομάδων με τα οχήματα τους.

Ο δήμος Χίου διέθεσε μία υδροφόρα για παροχή νερού, η Τροχαία Χίου διευκόλυνε την κυκλοφορία των οχημάτων για την άμεση επέμβαση, ενώ σε ετοιμότητα υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.