Skip to main content

«Δεν θεωρείται ύποπτος» ο θάνατος της Ντολόρες Ο' Ρίορνταν

Η Ντολόρες Ο΄Ρίορνταν, 46 ετών, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας σε ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου βρισκόταν για ηχογράφηση.

Ο θάνατος στο Λονδίνο της τραγουδίστριας των Cranberries, Ντολόρες Ο΄Ρίορνταν, δεν θεωρείται ύποπτος, δήλωσε η αστυνομία, καθώς συνεχίζεται η απότιση φόρου τιμής σε μία από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες της Ιρλανδίας.

Η Ο΄Ρίορνταν, 46 ετών, βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας σε ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου βρισκόταν για ηχογράφηση πριν από μια προγραμματισμένη περιοδεία, δήλωσε ο πράκτοράς της, σημειώνοντας πως δεν έχει αναφερθεί καμία πιθανή αιτία θανάτου.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως η 46χρονη εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου τη Δευτέρα και πως κηρύχθηκε νεκρή επί τόπου. «Ο θάνατος δεν θεωρείται ύποπτος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ο΄Ρίορνταν έφθασε στην κορυφή της δόξας ως ένα 22χρονο ντροπαλό κορίτσι το 1993, όταν τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ μεταδόθηκαν από το MTV. Το συγκρότημα, με επιτυχίες όπως τα «Linger» και «Zombie», πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους και έγινε το δεύτερο σε πωλήσεις συγκρότημα ροκ μουσικής μετά τους U2.

Δυσκολευόταν κατά καιρούς να προσαρμοστεί με την επιτυχία του συγκροτήματος και εξαιρέθηκε από μια περιοδεία το 1996 επικαλούμενη εξάντληση και απογοήτευση και αργότερα εγκατέλειψε την Ιρλανδία για πολλά χρόνια για να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αφού ομολόγησε ότι κουτούλησε και έφτυσε έναν ιρλανδό αστυνομικό το 2014, δήλωσε σε μια συνέντευξη ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και αγωνιζόταν να ξεπεράσει τη διάλυση του γάμου της.

Ο ιρλανδός πρωθυπουργός ένωσε τη φωνή του με τα εγκώμια για το έργο της Ο΄Ρίορνταν, χαρακτηρίζοντάς τη «φωνή της γενιάς της», ενώ οι U2 δήλωσαν σε ένα τουίτ «συντετριμμένοι» από την είδηση του θανάτου της.