Skip to main content

Δενδροπόταμος: Ισόβια σε παππού,γιο και νύφη για την αιματηρή συμπλοκή

Στη φυλακή οδηγήθηκαν παππούς, γιος και νύφη ενώ εγγονός και εγγονή άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Με πολυετείς καθείρξεις καταδικάστηκαν πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας για τη συμπλοκή στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 18χρονου και τον τραυματισμό του 43χρονου πατέρα του, πριν 1,5 χρόνο. Στη φυλακή οδηγήθηκαν παππούς, γιος και νύφη ενώ εγγονός και εγγονή άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι καταδικασθέντες φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία υπό τις αποδοκιμασίες πολυάριθμων συγγενών- φίλων των θυμάτων που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου. Η δίκη διεξήχθη σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης για την αποτροπή αντιποίνων προς τους κατηγορούμενους καθώς φαίνεται ότι  το περιστατικό πυροδότησε  βεντέτα  ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομα.

Το ΜΟΔ επέβαλε: Ισόβια και κάθειρξη 16 ετών και 3  μηνών, στον 60χρονο παππού και ισόβια και κάθειρξη 13 ετών στον 44χρονο υιό  του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ισόβια δεσμά και κάθειρξη 10 ετών και 11 μηνών,στην 40χρονη σύζυγο του προηγούμενου, μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της "απλής συνέργειας", σε "ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ,κατά συναυτουργία".

Το δικαστήριο καταδίκασε  με 11ετή κάθειρξη τον 21χρονο εγγονό και με κάθειρξη 10 ετών και 11 μηνών την 24χρονη αδελφή του, μετατρέποντας την κατηγορία  της  "απλή συνέργειας" στην ανθρωποκτονία και στην απόπειρα , σε "απλή συνέργεια σε θανατηφόρα και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη". Η έφεση τους είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επίσης καταδικάστηκε και μια κατηγορούμενη για "υπόθαλψη εγκληματία", με ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, επειδή έκρυψε στο σπίτι της την οικογένεια μετά το περιστατικό που σημειώθηκε τον Μάιο του 2015.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι: Οι δύο οικογένειες, που κατοικούσαν πολύ κοντά  , είχαν σφοδρή αντιπαράθεση για τα πόστα του μικροεμπορίου. Είχαν πιαστεί στα χέρια μέσα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού αλλά και στο κέντρο του Δενδροποτάμου ώσπου σημειώθηκε η αιματηρή συμπλοκή. Ο 18χρονος Ρομά έπεσε νεκρός και ο 43χρονος πατέρας του τραυματίστηκε βαριά, από μαχαιριές, ύστερα  από επίθεση που δέχτηκαν από τα πέντε  μέλη της άλλης οικογένειας που κρατούσαν μαχαίρια και ξύλα.