Skip to main content

Διαδηλώσεις Σκοπιανών στην Αυστραλία με αλυτρωτικούς χάρτες (φωτο)

Εμφάνιζαν όλη τη Μακεδονία ως σκοπιανική - «Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία», έγραφαν μερικά πλακάτ

Σκοπιανοί που ζουν στην Αυστραλία βγήκαν στους δρόμους του Περθ, της Μελβούρνης, του Μπρίσμπεϊν και του Σίδνεϊ και διαδήλωσαν για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα», έγραφαν μερικά από τα πλακάτ που κρατούσαν, ενώ σε έναν χάρτη που δείχνει όλη τη Μακεδονία ως έδαφος της ΠΓΔΜ, με πρωτεύουσα τα Σκόπια, αναγράφεται: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύεστε την ταυτότητά μας; Το όνομά μας είναι Μακεδονία».

Στο Σίδνεϊ συγκεντρώθηκαν περίπου 3.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας «Μακεδονία».

«Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες», δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.

«Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό», συμπλήρωσε.