Skip to main content

Διάκριση για την «πράσινη » πολιτική της «Ηλιάδης Μεταφορές ΑΕ»

Σημαντική διάκριση και βραβείο για την «Ηλιάδης Μεταφορές ΑΕ», στην τελετή απονομής του θεσμού των Transport & Logistics Awards2015.

Σημαντική διάκριση για την «Ηλιάδης Μεταφορές ΑΕ», στην τελετή απονομής του θεσμού των Transport & Logistics Awards2015, που απέσπασε το βραβείο της Εξαιρετικής Επίδοσης στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Sustainability για τις Εμπορευματικές Μεταφορές & Freight Forwading.

Τα βραβεία Transport & Logistics Awards 2015 διοργανώθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Supply Chain Institute και τη Boussias Communications, υπό την Αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαΐου 2015, παρευρέθηκαν 350 διακεκριμένα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς του κλάδου και βραβεύθηκαν τα καλύτερα έργα και πρωτοβουλίες στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών. Οι νικητές διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή των βραβείων, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησαν οι διοργανωτές.

Η εταιρία ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε βραβεύθηκε στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Sustainability στην οποία αναδεικνύονται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και περιβαλλοντικής πολιτικής στον χώρο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Η εταιρία ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται στη μεταφορά εμπορευμάτων με εξειδίκευση αυτή των εμπορευματοκιβωτίων, τόσο στις εθνικές όσο και στις διεθνείς μεταφορές ενώ μεγάλο τμήμα της δραστηριότητας της αποτελούν οι συνδυασμένες μεταφορές. Tο τελευταίο χρονικό διάστημα η εταιρεία ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ έχει βασική επιδίωξη την μειώση της κατανάλωσης ενέργειας και την εφαρμογή αποτελεσματικότερης στρατηγικής διαχείρισης στόλου με στόχο την «πράσινη» ανάπτυξη και τη μείωση της παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου.

Για να υλοποιήσει τον στόχο αυτό μέχρι το τέλος του έτους, ολοκληρώνει επενδυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την αναβάθμιση του μεταφορικού στόλου με στοχευμένες μηχανολογικές παρεμβάσεις και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού ανεφοδιασμού καυσίμων του στόλου με την εγκατάσταση στις υποδομές της εταιρείας  ενός ολοκληρωμένου πιστοποιημένου συστήματος εισροών- εκροών.Το κόστος του επενδυτικού αυτού σχεδίου το οποίο υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ θα έχει σαν  αποτέλεσμα τη μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων σε επίπεδα μεγαλύτερα του 20%.
Επίσης τους προσεχείς μήνες, μετά και την πρόσφατη ψήφιση της αντίστοιχης νομοθετική ρύθμισης, προχωρά στην εγκατάσταση συστημάτων για την κίνηση όλων των φορτηγών της με φυσικό αέριο όπως επίσης και στην έκδοση άδειας λειτουργίας πρατηρίου καυσίμου Φυσικού Αερίου εντός των εγκαταστάσεών της.

Το βραβείο των Transport & Logistics Awards 2015, παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Ηλιάδης, ο οποίος βραβεύθηκε και για τη συμβολή του, από τη θέση του αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στην ίδρυση στη Θεσσαλονίκη του Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης της Πολυτροπικότητας» (Ε.Κ.Α.Π.), του πρώτου οργανωμένου κέντρου στην Ελλάδα για την προώθηση των πολυτροπικών μεταφορών(Multimodaltransport).