Skip to main content

Διαβουλεύσεις Αμερικανών- Βορειοκορεατών για την Σύνοδο

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών συναντήθηκαν στο χωριό Πανμουντζόν, όπου έλαβε χώρα το Σάββατο και η συνάητηση των Κορεατών ηγετών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν χθες Κυριακή με Βορειοκορεάτες ομολόγους τους, στον απόηχο της αιφνίδιας νέας συνάντησης των ηγετών Βορείου και Νοτίου Κορέας, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες να διασωθούν τα σχέδια για μία ιστορική συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφαση του τελευταίου να ανακοινώσει ότι η σύνοδος ακυρώνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αμερικανική αποστολή συμμετείχαν ο Σουνγκ Κιμ, πρώην επικεφαλής της Ουάσιγκτον για το ζήτημα των πυρηνικών και νυν πρέσβης στις Φιλιππίνες και η Άλισον Χούκερ, σύμβουλος θεμάτων εθνικής ασφαλείας ,με ειδίκευση στην Κορέα.

Οι αξιωματούχοι των δύο χωρών συναντήθηκαν στο χωριό Πανμουντζόν, όπου έλαβε χώρα το Σάββατο και η συνάητηση των Κορεατών ηγετών. Ο Νοτιοκορεάτης, Μουν Τζάε-ιν δεν αποκλείεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Βορείου Κορέας- ΗΠΑ, εάν τελικά αυτή λάβει χώρα.

Σε μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Ντόναντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα και ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη Σύνοδο.