Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το καλύτερο think tank στη ΝΑ Ευρώπη

Το SEERC αναδείχθηκε η καλύτερη δεξαμενή σκέψης στη Ν.Α. Ευρώπη, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη των start ups.

Μία μεγάλη διάκριση κέρδισε το Kέντρο Ερευνών Ν.Α. Ευρώπης, το γνωστό ως SEERC, αλλά και η Ελλάδα, στο World Business Angels Investmen Forum, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, 21-23 Φεβρουαρίου.

Το SEERC, βραβεύτηκε σαν η καλύτερη δεξαμενή σκέψης (think tank) στη Ν.Α. Ευρώπη, στον τομέα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων(start ups). Η διάκριση για το SEERC αλλά και για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου καθ. Παναγιώτης Κετικίδης, καθώς από τις επτά υποψηφιότητες επιλέχθηκε το SEERC.

Η διάκριση του SEERC ήταν πολύ τιμητική καθώς έγινε στο πλαίσιο μίας  διεθνούς διοργάνωσης, στην οποία συμμετείχαν 450 άτομα εκπροσωπώντας τις πλέον δυναμικές Ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και φορείς που ασχολούνται με τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και των start ups, όπως και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Το World Business Angels Investment Forum, που πέρυσι πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον και φέτος στην Κωνσταντινούπολη, συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από την ΕΒΑΝ, την Ευρωπαϊκή οργάνωση που προωθεί την χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων και, την GBAN, τη διεθνή οργάνωση, την Global Bussiness Angels Network.

Η διοργάνωση του 2016 πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μετά από αίτημα της τουρκικής αντίστοιχης οργάνωσης, της ΤΒΑΑ.

Τι είναι όμως το SEERC. Το Κέντρο Ερευνών Ν.Α. Ευρώπης, ιδρύθηκε το 2003 από CITY College, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί διεθνές τμήμα του πανεπιστημίου Sheffield. To SEERC λοιπόν είναι ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που εδρεύει και αυτό στη Θεσσαλονίκη και διεξάγει θεωρητική και εφαρμοσμένη έρευνα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Το SEERC, στο διεθνές forum της Κωνσταντινούπολης εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Κετικίδη, τον υπεύθυνο των ερευνητικών προγραμμάτων κ. Andreas Baresel - Bofinger και τον ερευνητή κ. Φώτη Γονίδη.