Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλίνει προς την υποψηφιότητα της Χρύσας Αράπογλου

Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει πολύ θετικά την υποψηφιότητα της πρώην βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ για την Καλαμαριά

Στη στήριξη της υποψηφιότητας της Χρύσας Αράπογλου στον δήμο Καλαμαριάς φαίνεται πως κλίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στόχο να εκλεγούν «προοδευτικές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση», στους λεγόμενους «κοκκινοπράσινους δήμους και περιφέρειες», όπως είχε αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Με αυτή τη στόχευση, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, βλέπει πολύ θετικά την υποψηφιότητα της 61χρονης πρώην βουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη για τον δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς, καθώς στελέχη του κόμματος διακρίνουν σε αυτήν αρκετά από τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει αποφασιστεί ότι θα αναζητηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

 

Image
Arapoglou Xrisa

 

Από την πλευρά της Χρύσας Αράπογλου, που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της πριν από περίπου δέκα ημέρες, φαίνεται πως υπάρχει διάθεση συμπόρευσης με το σύνολο των κεντροαριστερών δυνάμεων. Όπως τόνιζε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, «η Καλαμαριά πρέπει και μπορεί να συγκροτήσει μία μεγάλη, δημοκρατική, προοδευτική συμμαχία που θα τιμά την Ιστορία της και θα εγγυηθεί το μέλλον της», στέλνοντας μήνυμα κεντροαριστερής συστράτευσης σε έναν δήμο που παραδοσιακά, ακόμη και πριν από τη Χούντα, εξέλεγε δημάρχους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής αριστεράς.

Σημειώνεται ότι υποψήφιος από τον χώρο της κεντροαριστεράς στον ίδιο δήμο είναι και ο Άρης Τεμεκενίδης, με τον συνδυασμό «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά». Ο κ. Τεμεκενίδης είχε ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη δημαρχία στις 15 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση στο δημοτικό θεατράκι.

Παρότι, όμως, και το δικό του όνομα θα μπορούσε να αποτελέσει επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάτι τέτοιο δεν προκρίνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Και τούτο διότι στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει δυσαρέσκεια για την επιλογή του να κατέβει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 κόντρα στον Δημήτρη Αρκούδη, που στήριζε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ.