Skip to main content

Δυναμική είσοδος στην κατηγορία B-SUV με το νέο Hyundai Kona

Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας.

του Νίκου Χριστόπουλου

Μετά  το νέο Tucson, που αποτέλεσε το πιο επιτυχημένο λανσάρισμα στην ιστορία της Hyundai Ευρώπης, η Hyundai Motor πραγματοποιεί δυναμική είσοδο στην κατηγορία B-SUV. Η εταιρία ανέπτυξε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV για να ανταποκριθεί στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών. Το Νέο Kona είναι ένα πραγματικό SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας. Εκφράζει απολύτως τον τρόπο ζωής των σύγχρονων πελατών των αστικών κέντρων.

Έντονη, αιχμηρή εξωτερική σχεδίαση

Το εμπρός τμήμα του νέου Kona είναι εκφραστικό και ισχυρό, υιοθετώντας τη νέα οικογενειακή ταυτότητα της Hyundai Motor, τη μάσκα Cascading, η σχεδίαση της οποίας εμπνέεται από τη ροή του καυτού χάλυβα λίγο πριν πάρει τη μορφή αυτοκινήτου. Οι νέοι διπλοί προβολείς ενισχύουν την οπτική επίδραση καθώς τα LED φώτα ημέρας τοποθετούνται πάνω από τους προβολείς LED. Το τολμηρό εμπρός και πίσω μέρος τονίζεται από το εύρος και τον όγκο του οχήματος επιδεικνύοντας το επιθετικό στυλ του αμαξώματος.

Η τολμηρή σχεδίαση του νέου νέου Kona υπογραμμίζεται περαιτέρω με τις ζάντες αλουμινίου 18” (μέγεθος ελαστικών 235 / 45R18), οι οποίες προσδίδουν στον τολμηρό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Επίσης διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17″ (μέγεθος ελαστικών: 215 / 55R17) καθώς και 16″ αλουμινίου και σιδερένια ζάντα (μέγεθος ελαστικών: 205 / 60R16). Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4.165 mm και το μεταξόνιο του 2.600 χιλιοστά.

Κομψό εσωτερικό

Το σύγχρονο και ποιοτικό εσωτερικό του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από λείες επιφάνειες στο επάνω μέρος του ταμπλό που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη αίσθηση. Σημαντικά στοιχεία επίσης αποτελούν η γενναιόδωρη χωρητικότητα και η εξαιρετική του ορατότητα. Η σύνδεση μεταξύ των χρωμάτων του αμαξώματος και της αντίστοιχης ραφής στα καθίσματα και στο τιμόνι αναδεικνύει την προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια του εκλεπτυσμένου εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Το Νέο Kona προσφέρει άφθονο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Το Kona προσφέρει γενναιόδωρο χώρο για τα πόδια στα μπροστινά καθίσματα και 1,054 mm & 880 mm για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικής χωρητικότητας 361 λίτρων (VDA 211) και προσφέρει άνεση και ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (διαχωρισμός 60:40) επιτρέπουν την ευέλικτη μεταφορά φορτίων μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας 1.143 λίτρα (VDA 214) διαθέσιμο χώρου για εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο αλλά και για μεγαλύτερα ταξίδια.

Προηγμένοι τεχνολογικά κινητήρες και τετρακίνηση

Το Νέο Kona διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με υψηλή ροπή και άριστη οικονομία καυσίμου: ένα T-GDI 1.0-λίτρων με 6-τάχυτο (MT) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (88 kW) (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 lt / 100 km και έναν 1.6-λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου: 6,7 lt / 100 km. Η προαιρετική τετρακίνηση του Νέου Kona εξυπηρετεί τους οδηγούς σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα Νέα Kona με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το καλοκαίρι του 2018, η Hyundai θα λανσάρει την επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6-λίτρων για το Νέο Kona, που θα διατίθεται με 6-τάχυτο (6-Speed MT) κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση.

Η εντελώς νέα πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και καθιστά το Kona ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτρoκίνηση με ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα. Επίσης διευκολύνει ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από την εξαιρετική ακαμψία και το ελαφρύ αμάξωμα.

Ο βενζινοκινητήρας του λίτρου κινεί εξαιρετικά το αυτοκίνητο, που είναι έτοιμο να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα της κρίσης μα και της άνεσης…

Οθόνη αφής και επιλογή συνδεσιμότητας

Για πρώτη φορά σε ένα Hyundai, η νέα οθόνη αφής του νέου Kona προσφέρει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head–up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από τοκάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας.

Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Σε συνεργασία με το GOnews