Skip to main content

Δύο νέα εντυπωσιακά ξενοδοχεία έρχονται στην Ελλάδα

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται με τα νέα ξενοδοχεία στη χώρα, μετά την πολύ καλή εικόνα του τουριστικού κλάδου τη σεζόν που φεύγει.

Αυτό που γίνεται με τα νέα ξενοδοχεία στην χώρα, μετά την πολύ καλή εικόνα του τουριστικού κλάδου τη σεζόν που φεύγει, δεν έχει προηγούμενο. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 17 νέες μονάδες ετοιμάζονται μόνο στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου, που θα έρθουν να προστεθούν στο δυναμικό της πρωτεύουσας, το οποίο είναι ούτως ή άλλως μεγάλο. Από όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δύο, ιδιαιτέρως.

Συγκεκριμένα, σας είχαμε ενημερώσει, όταν έγινε, για την πώληση του ακινήτου στο Κολωνάκι, όπου στεγαζόταν η καναδική πρεσβεία στη χώρα μας. Οπως σας γράφαμε τότε, αγοραστής ήταν ο βασικός μέτοχος της τουρκικής Dogus, η οποία έχει σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα (μαρίνες, ξενοδοχεία κλπ). Το deal είχε γίνει στα 4 εκατ ευρώ. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι το κτήριο θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Το project έχει αναλάβει η Mykonos Hotel Company, θυγατρική της Dogus Holding.  Οι εργασίες ξεκίνησαν και ο στόχος είναι το νέο ξενοδοχείο να λειτουργεί αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Η επόμενη πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι αυτή που προωθεί ο όμιλος Παπαθεοχάρη. Όπως πληροφορούμαστε, ο εν λόγω πήρε τις άδειες (πολεοδομικές και άλλες) για να λειτουργήσει (αφού εκσυγχρονίσει) τις καμπάνες στα Αστέρια της Γλυφάδας, ως ξενοδοχείο 5 αστέρων. Κάποιες από αυτές, όπως μαθαίνουμε, θα πουληθούν και ως πολυτελείς τουριστικές κατοικίες. Η έκταση όπου θα εξελιχθεί η επένδυση είναι 280 (πολύ προνομιακά) στρέμματα, που όλα βλέπουν θάλασσα.