Skip to main content

Δραγασάκης: Δεν θα χρειαστούμε 4ο πρόγραμμα - Τελειώνει η εποπτεία

Θα πρέπει να διδαχτούμε από τα μαθήματα των μνημονίων και να περάσουμε πλεον σε βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Δεν θα χρειαστούμε τέταρτο πρόγραμμα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ότι τα σκληρά μέτρα ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης εκτίμησε ότι πρόκειται για επικοινωνιακή αντίδραση, αναφέροντας: «Γνωρίζουμε πώς συντάσσονται τα μνημόνια και με ποιους όρους προσέρχονται οι δυο πλευρές».

«Είμαστε στο τέλος μιας πολύ σκληρής δοκιμασίας», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης και υπογράμμισε την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικο Συμβούλιο ότι η περίοδος είναι κρίσιμη για να τελειώσουμε οριστικά από τα προγράμματα και την εποπτεία τον Αύγουστο του 2018. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ακόμη πως θα πρέπει να διδαχτούμε από τα μαθήματα των μνημονίων και να περάσουμε πλεον σε βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι κατά καιρούς στο παρελθόν έχει προεξοφλήσει την αποτυχία, έχει ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στάθηκε στην παρουσία του στη ΔΕΘ, σημειώνοντας: «Προσπάθησε να μιλήσει για το μέλλον, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αν και νέος άνθρωπος προβάλλει ένα παρωχημένο μοντέλο Νεοφιλελευθερισμού. Πέρσι το ΔΝΤ μίλησε για υπερτιμημένο φιλελευθερισμό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι οι ανισότητες είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη».

«Ευτυχώς από τη Θεσσαλονίκη μίλησε και για πολιτικές, όχι μόνο για σκάνδαλα και έτσι βοήθησε να καταλάβουν όλοι οι πολίτες ότι η διαφορά μας είναι ότι συγκρούονται δυο διαφορετικά μοντέλα, συμπληρώνοντας πως ακόμα και χωρίς να συμφωνούν σε τίποτα είναι καλό να γίνει διάλογος», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Δραγασάκης τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων σε σειρά δομών του κράτους, όπως για παράδειγμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς όπως είπε τα παραδείγματα και οι εμπειρίες σε όλες τις χώρες δείχνουν ότι ευνοούνται τα σκάνδαλα και η διαφθορά.

«Ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες δεν σώζεις (σ.σ. τη χώρα) αλλά δημιουργείς παράθυρα -διαπλοκής-, αυτό το μοντέλο που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Έχει δοκιμαστεί και οδηγεί σε κρατικοδίαιτο καπιταλισμό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασακης.