Skip to main content

Δρακόντειες ποινές εις βάρος Αλβανών για τα ένοπλα επεισόδια του 2015

Άλλοι 26 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 40 έως 12 χρόνια, ενώ 4 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων

Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα πρωτόδικα σε ισόβια επτά από τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 9 και 10 Μαΐου του 2015 σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, μεταξύ ομάδας ένοπλων Αλβανών και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, κατά τα οποία σκοτώθηκαν δέκα μέλη της ένοπλης ομάδας (εννέα από το Κόσοβο και ένας από την ΠΓΔΜ) και οχτώ αστυνομικοί.

Άλλοι 26 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 40 έως 12 χρόνια, ενώ τέσσερις κατηγορούμενοι αθωώθηκαν λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχειών εις βάρος τους.

Οι δικαστικές αρχές της ΠΓΔΜ είχαν ασκήσει εις βάρος των κατηγορούμενων διώξεις για τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κατηγορούμενοι αντέδρασαν έντονα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και υποστήριξαν ότι δεν είναι τρομοκράτες, παρά συμπαθούντες του UCΚ, ενώ τραγουδούσαν πατριωτικά αλβανικά τραγούδια.